Subaru XV 2017

Subaru heeft op de Autosalon van Genève de nieuwe XV gepresenteerd. De Japanse cross-over is aan alle kanten tegen het licht gehouden, wat hem beter moet maken dan zijn voorganger. De XV bezichtigen kan van 9 t/m 19 maart in de Zwitserse stad.

Zwarte afwerking

Hoewel de buitenzijde veel weg heeft van de vorige XV, zijn er desondanks meerdere uiterlijke wijzigingen doorgevoerd. Zo voorziet Subaru het model van nieuwe lichtunits en achterlichten. Ook de grille is herzien, alsmede het bumperwerk met zwarte afwerking.

De XV staat op nieuw ontworpen aluminium wielen, en is leverbaar in twee nieuwe carrosseriekleuren: Cool Gray Khaki en Sunshine Orange.

Het interieur oogt opgeruimd, dankzij de afwezigheid van veel knoppen. Voortaan werkt de bediening voornamelijk via het 8 inch touchscreen van het infotainmentsysteem. Smartphone-integratie behoort tot de mogelijkheden.

Meer stijfheid door nieuw onderstel

Subaru voorziet de XV van een nieuw onderstel en verbeterde wielophanging. Hierdoor is de stijfheid van de carrosserie en het chassis toegenomen, en is de besturing preciezer dan voorheen.

Door ongeveer 80% van alle onderdelen in de 2.0 liter boxermotor te vernieuwen, is het blok 12 kilogram lichter dan eerst. Niet alleen het verlaagde gewicht kan als voordeel beschouwd worden, ook het brandstofverbruik is gedaald. Exacte cijfers hebben we nog niet. Het vermogen bedraagt 156 pk, terwijl het maximale koppel uitkomt op 196 Nm. 

Tevens is de nieuwe XV uitgerust met een herziene Lineartronic CVT-automaat. De automatische transmissie legt voortaan 7,8 kg minder in de weegschaal. Vierwielaandrijving is standaard.

EyeSight standaard

EyeSight is, in welke uitvoering dan ook, altijd aanwezig. Subaru’s EyeSight is als het ware een verzameling aan assistentiesystemen, zoals Pre-Collission Braking Control, adaptieve cruise control en Lane Keep Assist. Daarnaast is de XV verkrijgbaar met High Beam Assist en het nieuwe Subaru Rear Vehicle Detection.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën