nieuwe Mitsubishi ASX

Mitsubishi staat al jaren bekend om robuuste kwaliteit en degelijke innovatie. De auteur van dit stuk heeft ooit een Pajero gehad waarmee hij 2500 km in 2 dagen heeft afgelegd zonder ook maar een centje pijn. Ook na dik 300.000 km leek het alsof de Pajero net pas was ingereden. Daarom durven we wel te zeggen dat het met de kwaliteit van de nieuwe Mitsubishi ASX ook wel snor zit. 

De consument waardeert dit, aangezien sinds de introductie van de ASX in 2009 er meer dan 1,3 miljoen exemplaren zijn verkocht in meer dan 90 landen, wat de ASX tot het 3de best verkochte model van de Mitsubishi groep mag rekenen.

Suv markt nog steeds “booming”

De ASX is een compacte SUV die zich goed weet te plaatsen in de steeds drukker wordende stad. De emissie-eisen voor de steden worden steeds strenger en de tijd dat je nog met een oude diesel-SUV over de grachtengordel kon sturen is al een tijdje verleden tijd.

De geheel vernieuwde 2 Liter MIVEC benzine motor in combinatie met een 5 versnellingen handbak of zestraps CVT transmissie maken de nieuwe SUV geschikt om wel gewoon de binnenstad te betreden. Hij wordt leverbaar in 2WD alsmede een 4WD variant, voor het geval als u besluit met de auto op wintersportvakantie te gaan.

Natuurlijk is er ook aan de veiligheid gedacht, het geavanceerde impact absorberende chassis en automatische remsysteem zorgen voor een safe-ride. 

Niet zomaar een facelift van de nieuwe Mitsubishi ASX

De ASX is geheel vernieuwd, van een geheel nieuwe neus tot aan de verlichting rondom. Alles is onderhanden genomen door de ontwerpers van Mitsubishi zonder het robuuste uiterlijk te verliezen. Ook de connectiviteit met de telefoon is aanzienlijk verbeterd met dank aan een groter 8-inch display en videosupport via usb.

De meest luxe variant is ook standaard uitgerust met TomTom navigatie waarbij real-time verkeersinformatie wordt doorgegeven middels de internet-verbinding van de telefoon. Ook een smart voertuig monitoring systeem dat binnenkort word gelanceerd, zal op basis van brandstofvoorraad en algemene voertuig conditie u begeleiden naar het tankstation of service punt indien noodzakelijk.

Op dit moment is het nog niet duidelijk welke versies we mogen verwachten in Nederland, maar na de lancering zal deze informatie worden vrijgegeven. Hij staat in ieder geval op de Motorshow van Genève begin maart. Komt dat zien, komt dat zien. 

Categorieën