De belangrijkste Europese autobeurs is de Geneva International Motor Show. Het is ook een autobeurs met een flinke geschiedenis. In 1905 werd hij namelijk voor de eerste keer georganiseerd. Jaarlijks komen er tussen de 700.000 en 800.000 bezoekers op af. Onder alle autobeurzen heeft deze autobeurs ook de A-status. Wat inhoudt dat er altijd veel primeurs gepresenteerd worden. Zeker ook internationale primeurs . Ter vergelijk, Nederlands-trots de voormalige AutoRAI had de C-status. Waardoor de AutoRAI al blij mocht zijn met een Europese primeur van bijvoorbeeld een stationwagon-uitvoering van de reeds geïntroduceerde sedan uitvoering. Beurzen zoals Parijs en Frankfurt hebben de B-status.

Openingstijden Genève 2019

De Genève Motor Show wordt gehouden van 7 tot en met 17 maart 2019.

Van maandag t/m vrijdag zijn de openingstijden: 10:00 – 20:00.

Op zaterdag en zondag zijn de openingstijden: 09:00 – 19:00. 

Volwassenen (vanaf 16 jaar) betalen net geen € 15,- (16 CHF) om binnen te komen.

Kinderen (vanaf 6 jaar) betalen een kleine € 8,50 (9 CHF). 

Tip: Vlieg naar de Genève Motorshow

Om te bepalen of het voor jou de moeite waarde is om naar Genève te gaan, hebben we de (aangekondigde) primeurs op een rij gezet. Mocht je willen gaan, dan adviseren we je om met het vliegtuig te gaan. Al vanaf € 60,- vlieg je vanaf Schiphol naar Genève. Met de auto is het een stuk duurder. Bijkomend voordeel is dat de motorshow in het Palexpo gehouden wordt, en laat dat nu naast de luchthaven liggen… (Wij hebben onze vliegtickets al geboekt voor de persdag)

–        BMW 3-serie Touring (link)

De 3-serie sedan hebben we al in september tijdens de Parijs Motorshow 2018 kunnen aanschouwen. Autovisie heeft al de tekeningen kunnen bemachtigen. En tja, spannend is het niet. Het is de stationwagon variant van de sedan versie.

–        BMW 7 (link)

Je weet wel, de BMW met die grote… nieren. Deze versie krijgt vooral veel technische verbeteringen ten opzichte van de vorige 7. Voornamelijk op het vlak van autonoom autorijden.

Visie van de redactie

Klaarblijkelijk mag je met een directie-auto ook opvallen. We zijn benieuwd of de Minister-President straks wéér voor een 7 zal gaan. Té opvallend mag niet in Nederland…

BMW 7 primeur Geneve 2019

–         BMW X3M en X4M (link)

De al dik-uitziende X3 en X4 worden nog imposanter als ze M-specificaties krijgen. In Genève zien we deze voor het eerst “live”. 

Visie van de redactie

De tijd dat ‘hoogzittende’ auto’s alleen maar functioneel waren is voorbij. Met M prestaties laat BMW zien dat dit waardige alternatieven zijn sportauto’s. Al zullen ten opzichte van een lagere broer toch altijd de twee plaats pakken in plaats van de eerste. Tja, die hoogte en het bijbehorende extra gewicht…

BMW X3M X4M

–          Mazda CX-3 (link)

Er wordt door Mazda een nieuwe SUV aangekondigd, maar in de wandelgangen wordt de nieuwe CX-3 geroepen. De nieuwe Mazda 3 is al gepresenteerd, dus we verwachten dat de CX-3 de familie neus-facelift krijgt. 

Visie van de redactie

Mazda’s worden alsmaar mooier en mooier. De nieuwe CX-3 zal daarom geen uitzondering vormen. De dieprode, herkenbare, Mazda kleur zal hem goed staan en de verkopen verder aanjagen.

Mazda SUV primeur Geneve 2019     

–        Mitsubishi ASX (link)

Een familiegezicht is belangrijk voor de herkenbaarheid. En omdat iedereen de Mitsubishi Outlander kent, laat je de rest van de familie hier op lijken. Dat heeft als voordeel dat de nieuwe Mitsubishi ASX extra DIK overkomt. 

Visie van de redactie

We moeten de auto in het echt zien, om te bepalen of de neus niet té dik is voor het formaat auto. 

nieuwe Mitsubishi ASX

 

–    Mitsubishi Engelberg Tourer (link)

Hij is vernoemd naar een dorp in de Zwitserse Alpen. We verwachten daarom wel dat hij terreinwaardig zal zijn. We hebben in de wandelgangen gehoord dat dit een voorbode voor een nieuwe Mitsubishi Outlander kan zijn.

Mitsubishi Engelberg Tourer primeur Geneve 2019

–        Peugeot 208 (link)

Deze bestseller van Franse bodem krijgt de ‘slagtanden’ van de Peugeot 508. Zo bleek uit een gelekte foto.

Visie van de redactie

We verwachten een volwassen uitziende Peugeot met aan de buitenkant 508-elementen. En aan de binnenkant de onderhand bekende piano-achtige-knoppen die je ook in de Peugeot 3008 ziet.

Peugeot 208 primeur Geneve 2019

–        Polestar 2 (Volvo) (link)

Deze elektrische Volvo noem je geen Volvo, maar Polestar. Dit is/was ook de naam van de sportiefste Volvo-modellen. De Polestar 1 is al geïntroduceerd.  Vanaf dit jaar wordt de Polestar 1 geleverd. In Genève toont Polestar haar Polestar 2.

Visie van de redactie

Een eigen uitstraling, maar met een dikke Volvo-saus. Dat rechtvaardigt niet automatisch een flinke meerprijs (die we wel verwachten). Het zijn in ieder geval geen spannende type-aanduidingen.

–        Porsche 911 cabrio (link)

Elke nieuwe 911 is een mooi moment. Ondanks dat elke 911 op de vorige lijkt, hebben wij nooit een déjà vu gevoel. Het liefst zouden wij altijd voor de nieuwste versie gaan. Ook bij deze cabrio. Alleen die prijs… vanaf € 172.500,-.

Visie van de redactie

Mooi, maar verre van goedkoop. Tja, er moet altijd iets te wensen overblijven…

Porsche 911 primeur Geneve 2019

–        Renault Clio (link)

Renault doet een Golfje. Verander succesvolle modellen niet teveel. Herkenbaar is belangrijk.

Visie van de redactie

Op het eerste ‘gezicht’, is dit voornamelijk een nose-job.

Renault Clio primeur Geneve 2019

–        Skoda Kamiq (link)

Het segment kleine SUV’s is erg populair. Skoda heeft straks met de Kamiq ook een model in dit segment.

 

Dit artikel noemen we een ‘living-document’, wat betekent dat het aangevuld wordt met nieuwe primeurs zodra die bekend gemaakt worden. Uiteraard kun je ons ook een tippen op info@dagelijksauto.nl. 

Ps. Bij Dagelijksauto.nl schrijven we het liefst over modellen die al geïntroduceerd zijn. Dan kunnen we alle specificaties van die auto’s met je delen. Daarom linken we in dit artikel soms ook naar collega-websites. Netjes toch van ons. 

Categorieën