BMW 7 serie

In navolging van de onlangs gepresenteerde BMW X7, toont het Beierse merk nu de vernieuwde 7 Serie. Dit model beschikt, net als de grote SUV, over een gigantische grille. Naast optische aanpassingen is ook het motoraanbod herzien. Vanaf maart staat hij bij de dealers. Op de prijskaartjes is het nog even wachten.

Flink gegroeide wielbasis

Niet alleen de grille is anders, ook de motorkap is nieuw ontworpen en sluit perfect aan met de eveneens herziene koplampen. Standaard zijn ze voorzien van adaptieve LED-verlichting. Maar voor degene die meer wenst is er ook BMW Laserlight met 560 meter grootlichtbereik.

Ook de achterzijde is er wat ons betreft op vooruitgegaan. De achterlichten zijn slanker en de verchroomde uitlaatpijpen springen meer in het oog. Ten opzichte van de vorige generatie 7 Serie is de nieuwe variant 22 millimeter langer. De verlengde versie beschikt zelfs over een 14 cm grotere wielbasis, waardoor de achterpassagiers van extra beenruimte profiteren.

Interieur vernieuwd

Ook het interieur blijft niet bij het oude. We zien BMW’s laatste versie van het digitale instrumentarium met een diameter van 10,25 inch. Centraal in het dashboard vinden we een 12,3 inch display. Beiden zijn touchscreens.

Een inductielader voor het draadloos opladen van smartphones is standaard aanwezig. Het nieuwe entertainmentsysteem met twee 10 inch displays en Blu-ray speler is daarentegen optioneel.

Motoraanbod vernieuwd

Zoals we al aangaven blijft het niet alleen bij uiterlijke veranderingen. Zo is ook het motorenprogramma onder de loep genomen. We verwelkomen een nieuw ontwikkelde 4.4 liter V8-benzinemotor met 530 pk (750i xDrive of 750Li xDrive). Deze motor is gekoppeld aan een achttraps Steptronic-automaat. De machtige V12-benzinemotor blijft de topversie met zijn vermogen van 585 pk. Hij is er enkel met de verlengde wielbasis en vierwielaandrijving (de M760Li).

De meer milieubewuste directeur kiest natuurlijk voor de plug-in hybrides. De 7 Serie verschijnt op de markt als 745e, 745 Le, 745Le xDrive. Alle drie zijn ze voorzien van een zes-in-lijn benzinemotor (286 pk), die samenwerkt met een 113 pk sterke elektrokrachtbron. Het elektrische rijbereik bedraagt 50 tot 54 km.

De genoemde motoriseringen zijn vanaf de marktintroductie leverbaar. Drie dieselversies volgen waarschijnlijk op een later moment.

Categorieën