Kip

Na de strijdwagen op basis van de 2CV, komt Citroën nu weer met iets nieuws. Het Franse merk heeft namelijk de samenwerking gezocht met een bekende speelgoedfabrikant. Geen Technisch Lego, zoals veel fabrikanten tegenwoordig doen. Nee, Citroën wil ook de kleinste kennis laten maken diens legendarische modellen. Daarom is daar nu de Citroën 2CV Playmobil.

Met 57 stukjes, best een flinke set

Geschiedenis Citroën 2CV

Bij de oudere generatie is de 2CV uiteraard een iconische verschijning. Ook bij de iets jongere oudere generatie overigens. De 2CV kent namelijk een productie spanne van maar liefst 42 jaar. Vanaf 1948 tot en 1990 kon je de auto namelijk bestellen bij iedere Citroën dealer. De 2CV is door die jaren echter wel veranderd. De bekende legende wil namelijk dat de 2CV in 1948 op de markt is gebracht, met het doel om de boeren van betrouwbaar en goedkoop transport te voorzien. Hierbij waren er een paar eisen. Met als meest belangrijke dat de boer zijn producten op de markt moest krijgen, over slechte Franse landwegen. Waaronder melk, wat groenten en eieren. Waarbij het van belang was dat de eieren niet braken. Vandaar de uiterst comfortabele vering. De hangmatstoeltjes kreeg je er gratis bij.

Veel uitvoeringen van de 2CV door de jaren heen

Door de jaren heen moest de 2CV echter wel met de tijd mee. In het begin was een topsnelheid van 60 km/u mogelijk met de 7 Pk uit de 373 cc tweecilinder. De laatste bouwjaren haalden echter een bloedstollende 115 km/u met 29 Pk uit 602 cc, nog steeds twee cilinders. Door kleine en grote aanpassingen blijft de 2CV echter jaren populair, ook vandaag de dag nog. Dit is mede te danken aan de verschillende speciale uitvoeringen zoals de Charleston, Retro Dolly en de met kogelgaten beplakte gele 007. Door de levenscyclus van 48 jaar zijn er in totaal 5.114.969 2CV’s verkocht.

Zelfs de Nederlandse landcode en ons oude nummerbord ontbreekt niet

Citroën 2CV Playmobil

Nu wil Citroën dus ook de jongste onder ons kennis laten maken met dit iconische model. Via de Playmobil website te bestellen voor €53,99. Een flink bedraag voor een stukje speelgoed. Playmobil pakt echter flink uit. Zo worden in het pakket naast de auto ook enkele figuren geleverd. Zelfs de boer uit de legende maakt zijn comeback, compleet met eieren, melk en kippen. Dat is echter nog niet alles. Naar wens is de 2CV te voorzien van Franse koplampen, geel dus. Daarnaast kunnen niet enkel de deuren en kofferklep open, maar kan ook het dak eraf! Voor wie de 2CV nog niet bijzonder genoeg is, wordt ook een stickerset meegeleverd, waarmee de eend volledig naar smaak is aan te passen. Nummerplaten en landcodes ontbreken ook niet. En goed nieuws: ook een Nederlands nummerbord (zonder eu-vlaggetjes) en landcode zijn beschikbaar! Dus wie zijn kinderen wat autoliefde wil bijbrengen, is daar nu de mogelijkheid. Of papa koopt ‘m stiekem voor zichzelf en maakt wat ruimte in de vitrinekast.

De complete set

Foto’s: Playmobil en Citroën

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *