2CV Strijdwagen

Iedereen kent natuurlijk de iconische Citroën 2CV. In Nederland beter bekend als de Eend. De geschiedenis van dit model gaat ver terug, zeer ver. Het leidt ons helemaal terug naar de tijd waarin een klein dorpje moedig weerstand bleef bieden tegen de Romeinse overheersing. Tenminste volgens Citroën dan. Want Citroën is klaar voor de strijd met de 2CV strijdwagen!

De eend zoals we die al kennen!

Alles voor de film

Natuurlijk is deze strijdwagen een flinke knipoog naar het Franse verleden. Citroën, Pathé, Trésor Films en uitgever Editions Albert René zijn de samenwerking aangegaan in de nieuwst Astrix en Obelix film. Naast de houten strijdwagen gaat de samenwerking nog verder. Citroën levert namelijk 10 voertuigen voor het volledige elektrische wagenpark van de makers. Uiteindelijk blijft het natuurlijk gewoon een leuke marketingstunt, waarover Pierre Leclercq, Global Design Director van Citroën, zegt: “We hebben enorm genoten van de tijd die we aan dit project hebben mogen besteden. Het resultaat is een ode aan de 2CV, de legendarische auto die het merk Citroën in al zijn glorie kenmerkt.”

Het speciale nieuwe logo

De 2CV strijdwagen concept

Uiteraard is een design een dikke knipoog naar de strijdwagens die de Romeinen in die tijd gebruikte. Maar Citroën zou Citroën niet zijn, als er niet allerlei creatieve designelementen en comfortverhogende oplossingen zouden zijn. Voor het juiste veercomfort is het onderstel namelijk voorzien van opgeblazen zwijnenmaag. Komt de hydrologische vering van Citroën toch nog soort terug op een nieuw model! De wielen zijn gemaakt van oude schilden, met daarop de nieuwe (of oude) Citroën Chevrons, speciaal voor de film voorzien van de Astrix vleugeltjes. Uiteraard zijn er ook meedraaiden koplampen. Gemaakt van oude helmen. De verlichting wordt verzorgd door de meeste heldere vuurvliegjes.

De film zelf gaat in première in Nederland op 23 februari. De trailer bekijken van Astrix & Obelix in het Middenrijk kan alvast hier!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *