mooiste truck van Nederland 2021

Wederom kon het Truckstar Festival niet doorgaan, maar gelukkig ging de verkiezing van de mooiste truck van Nederland van 2021 wel door. De gelukkige winnaar is G.J. van Leeuwen met een Scania R580.

Geen festival

Normaal kijken vrachtwagenchauffeurs en liefhebbers uit binnen- en buitenland het hele jaar reikhalzend uit naar het Truckstar Festival. Duizenden vrachtwagens, opgesteld langs het TT-circuit in Assen, trekken jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. Echter, corona gooide dit jaar roet in het eten, net zoals vorig jaar.

Net zoals vorig jaar was de verkiezing van de mooiste truck van Nederland van 2021 online te volgen. Zo’n 19.000 mensen deden dit dan ook.

Scania, Scania, Scania

Vooraf klonk er wel kritiek op de verkiezing – een geluid dat elk jaar sterker wordt. Van de 24 trucks die uit de voorselectie waren gekomen – drie trucks in acht categorieën – waren er maar liefst 18 van het merk Scania. Dit merk is geliefd bij liefhebbers en is de voor de hand liggende keuze als je een opvallende truck wil opbouwen.

Echter, er zijn zeven merken vrachtwagens te koop in Nederland, en als driekwart van alle genomineerden van hetzelfde merk zijn, is het snel een eenzijdig feestje. Met slechts drie DAFs, twee Volvo’s en één Iveco tegen 18 Scania’s stevende de verkiezing wederom af op een Scania feestje, net zoals in voorgaande jaren.

Scania G.J. van Leeuwen

Winnaar

Het was dan ook niet echt een verrassing dat wederom een Scania er met de winst vandoor ging. De nieuwe Scania R580 van paardenmesthandel G.J. van Leeuwen uit Bruchem werd verkozen tot mooiste van Nederland. Deze schitterende rode combinatie combineert stijlvol rood en gebroken wit met nette accessoires om tot een klassiek ogende combinatie te komen.

Naast mooi is de combinatie vooral praktisch, er moet immers mee gewerkt worden. De bakwagen met aanhangwagen vervoert dagelijks stinkende mest, wat het extra bijzonder maakt dat hij zo mooi is. Chauffeur Cobus Nagel (28) is dagelijks met de combinatie onderweg, en is dan ook supertrots.

Mocht je de combinatie onderweg tegenkomen, geef de chauffeur dan een duim omhoog. De titel van mooiste truck van Nederland van 2021 is tenslotte niet niks.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *