Mercedes-Benz Ener-G-Force Concept 2012

Om het bestaande gat tussen de GLA en GLC te vullen, komt Mercedes-Benz met de GLB aanzetten. Volgens een rapport van Autocar ontvangt de nieuweling kenmerken van de grotere G-Klasse.

Avontuurlijker vormgegeven

De Britse bron verwacht voor de komende GLB een avontuurlijkere vormgeving, in vergelijking met de huidige GLA en GLC. Het model krijgt looks van een échte off-roader, en dat is waar het bij de genoemde modellen aan ontbreekt.

Op onderstaande afbeeldingen is de Ener-G-Force Concept te zien, die in 2012 op de Los Angeles Auto Show werd getoond. Mogelijk gebruikt het merk dit studiemodel als inspiratiebron.

Plug-in hybride en AMG-versie

Mogelijk presenteert Mercedes-Benz op een later tijdstip ook een GLB met verlengde wielbasis. Tevens biedt deze variant twee extra zitplaatsen, zeven in totaal. Hierdoor wordt hij ook aantrekkelijk voor markten als de Verenigde Staten en China.  

De beschikbare aandrijflijnen zullen afkomstig zijn van Mercedes-Benz zelf of Renault-Nissan Alliantie. Reken op conventionele benzine- en dieselmotoren, maar sluit ook een plug-in hybride en AMG-versie niet uit.  

Categorieën