Mercedes-AMG GT Concept 2017

Naar verluidt gaat de Mercedes-AMG GT Concept, getoond op de Autosalon van Genève in maart, midden 2018 in productie. Dankzij het Australische Motoring, hebben we gegevens over wat we kunnen verwachten van het productiemodel.

Platform van E 63

Voor deze auto wordt het platform van de E-Klasse gebruikt, in plaats van de Mercedes-AMG GT. Dit is gedaan om meer ruimte te krijgen voor de achterbank, wat immers het doel is van een sedan. De GT Sedan wordt aangedreven door een 4.0 liter V8-biturbomotor uit de E 63. Deze krachtbron levert, als E 63 S 4Matic+, een vermogen van 612 pk en een koppel van 850 Nm.

Hybride-aandrijflijn voor GT Sedan

Ter aanvulling van deze motor, zal in een later stadium een hybride-aandrijflijn komen. Deze aandrijflijn omvat een biturbomotor en elektrokrachtbron, die samen goed zijn voor 817 pk. Daarmee zorgt hij ook voor vierwielaandrijving.

Verdere specificaties hierover zijn onbekend, maar dit klinkt nu al interessant. De vierdeurs sportsedan moet de strijd aangaan met auto’s als de Porsche Panamera en Audi RS 7 Sportback.

Categorieën