Mitsubishi GT-PHEV Concept 2016

Mitsubishi heeft zojuist alle informatie over haar nieuwe GT-PHEV Concept vrijgegeven. Het debuut van de concept-car vindt vandaag plaats tijdens de Autosalon van Parijs.

Eerdere bekendmaking

Eerder deze maand bracht Mitsubishi al enkele details en foto’s naar buiten, maar vanaf vandaag houdt het merk niets meer geheim.

De GT-PHEV Concept is vanbuiten scherp gelijnd. In het interieur zijn veel verchroomde bedieningselementen en zwart/rood lederen bekleding toegepast.

Nieuwe plug-in hybride aandrijflijn

Mitsubishi’s GT-PHEV Concept is voorzien van een nieuw ontwikkelde plug-in hybride aandrijflijn met S-AWC-vierwielaandrijving. De voorwielen worden aangestuurd door een 122 pk sterke elektromotor, terwijl de achterwielen beschikken over twee elektrische krachtbronnen, beiden met ongeveer 60 pk aan vermogen. Alle drie de elektromotoren worden gevoed door een accupakket met 25 kWh aan capaciteit.

Daarnaast heeft de GT-PHEV Concept een 2.5 liter benzinemotor onder de kap. In de Series Drive-modus fungeert hij als generator, maar wanneer de Parallel Drive-stand is ingeschakeld, worden de elektrokrachtbronnen ondersteunt met extra vermogen.

Mitsubishi belooft een actieradius van ruim 1.200 km en een gemiddelde CO2-emissie van 26 g/km. Het elektrische rijbereik bedraagt 120 kilometer.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën