Mitsubishi GT-PHEV Concept 2016

Mitsubishi stelt op de komende Autosalon van Parijs de GT-PHEV Concept voor, een voorbode van de volgende generatie plug-in hybride SUV’s. De Franse autobeurs is van 1 t/m 16 oktober 2016 geopend voor het publiek.

Teaser

Eind juni gaf Mitsubishi de eerste teaserfoto vrij van de GT-PHEV Concept, die toen als ‘Ground Tourer’ werd voorgesteld. Nu wordt duidelijk dat de letters ‘GT’ voor deze naam staan.

Front heet ‘Dynamic Shield’

Een opvallend designkenmerk van Mitsubishi op bestaande modellen, is het Dynamic Shield-front. Ook op de GT-PHEV Concept keert ‘ie terug, maar dan in een andere stijl.

Bijzonder aan de GT-PHEV Concept zijn de smalle, hoogstaande koplampen en platte achterlichten. Tevens combineerde Mitsubishi de witte carrosseriekleur met een bruin gekleurd dak.

Drie elektromotoren

De GT-PHEV Concept heeft drie elektromotoren aan boord, waarvan één vóór en twee achter. Daarnaast beschikt ‘ie over een brandstofmotor. Het elektrische rijbereik van Mitsubishi’s nieuwste creatie is 120 km, maar wanneer de verbrandingsmotor wordt ingeschakeld, komt hij ruim 1.200 km ver.

Meer informatie volgt later deze maand.

Categorieën