McLaren 570S Spider 2017

Voorafgaand aan zijn wereldpremière tijdens Goodwood Festival of Speed (29 juni t/m 2 juli 2017), toont McLaren vandaag alvast de 570S Spider. Dit najaar is hij te bewonderen bij Louwman Exclusive in Utrecht.

Hogere achterspoiler

Met aerodynamische aanpassingen, probeert McLaren de downforce op ongeveer hetzelfde niveau te brengen als de 570S Coupé. Een voorbeeld is de 12 millimeter hogere achterspoiler, die bovendien is gemaakt van koolstofvezel.  

Gelijkertijd met de introductie van de 570S Spider, introduceert McLaren drie nieuwe exterieurkleuren: Curacao Blue, Vega Blue en Sicilian Yellow. Tevens introduceert het sportwagenmerk nieuw ontworpen 10-spaaks lichtgewicht velgen (19 inch vóór / 20 inch achter).

Handgestikte interieurbekleding

Zodra je een kijkje in het interieur neemt, vallen uiteraard de koolstofvezel sportstoelen op. Deze zijn bekleed met Alcantara en zijn tegen meerpijs leverbaar. Standaard beschikt de 570S Spider over 6-voudig elektrisch verstelbare stoelen.

McLaren monteert twee displays. De één is 10 inch groot en fungeert als instrumentarium. Daarnaast is de 570S Spider voorzien van een 7 inch touchscreen, waarop o.a. het infotainmentsysteem is te bedienen.

Open rijden bij 315 km/h

De nieuwste creatie van McLaren wordt aangedreven door een 3.8 liter twinturbo V8-krachtbron (570 pk / 600 Nm). Deze achtcilinder motor is gekoppeld aan een snel reagerende zeventrapsautomaat.

Het duurt vanuit stilstand slechts 3,2 tellen totdat de 100 km/h is bereikt. De topsnelheid is met gesloten dak 328 km/h, wat iets daalt wanneer je open rijdt. In dat geval is 315 km/h maximaal haalbaar.

Categorieën