Maserati GranTurismo modeljaar 2018

Maserati toonde onlangs tijdens de New York Stock Exchange de vernieuwde GranTurismo. Dit model is aangescherpt voor modeljaar 2018 en nu te bestellen. In september staat de opgefriste GranTurismo bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen binnenkort.

V8 van Ferrari blijft

De GranTurismo is alweer tien jaar onder ons. De basis van de auto dateert uit 2007 en is sindsdien meerdere keren licht verbeterd. Ook dit jaar neemt Maserati het model onder handen, al gaat het om kleine wijzigingen. 

Voor liefhebbers van deze tijdloze Italiaan, is er goed nieuws: de 4.7 liter V8 van Ferrari blijft leverbaar. De GranTurismo verschijnt als Sport en lichtere MC op de markt, en in beide gevallen bedraagt het vermogen 460 pk. Het maximumkoppel komt neer op 520 Nm.

De achtcilinder krachtbron is gekoppeld aan een zestraps MC Auto Shift-automaat. In combinatie met de Sport-uitvoering, duurt de sprint van 0-100 km/h 4,8 sec. De topsnelheid ligt in dat geval op 299 km/h. Tevens zijn de prestatiecijfers van de GranTurismo MC bekend: 0-100 km/h in 4,7 sec. en een topsnelheid van 301 km/h.

Binnen- en buitenzijde vernieuwd

De belangrijkste aanpassingen bevinden zich aan de buitenkant. Maserati voorziet de GranTurismo van een nieuwe voor- en achterbumper en ‘shark nose’-grille. Daarnaast zijn de koplampen licht gewijzigd en monteren de Italianen een lichter uitlaatsysteem voor de GranTurismo MC.

Tot slot is het interieur herzien. Maserati heeft hiervan nog geen beelden vrijgegeven, maar desondanks is er veel vernieuwd. Zo beschikt de GranTurismo over een nieuw infotainmentsysteem met 8,4 inch touchscreen, dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt. Verder is het dashboard onder de loep genomen, en is het Harman Kardon Premium Sound System voortaan standaard.

 

Categorieën