Maserati GranCoupé & GranCabrio Special Edition 2017

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Maserati’s eerste GT-productiemodel, komen de Italianen met de Special Edition op de proppen. Deze exclusieve editie wordt beschikbaar op de GranCoupé en GranCabrio.

400 stuks

De Autosalon van Genève is de onthullingslocatie voor deze speciale uitvoering. In totaal produceert Maserati 400 exemplaren, en dus mag de Special Edition gerust exclusief genoemd worden.

Speciale uitrusting

Zowel de GranCoupé en GranCabrio zijn als Special Edition herkenbaar aan de 20 inch lichtmetalen MC Design-velgen in hoogglans zwart, New Rosso Italiano-lak en badges. Tevens kan men kiezen uit de exterieurkleuren Bianco Birdcage en Grigio Lava.

Het interieur wordt gesierd door Special Edition-logo’s, koolstofvezel dorpellijsten en lederen Poltrona Frau-bekleding. Desgewenst kan leder gecombineerd worden met Alcantara voor o.a. het dashboard en de sportstoelen.

Achtcilinder van Ferrari

Wanneer de kap wordt geopend, zien we een 460 pk sterke 4.7 liter V8-motor, afkomstig uit het magazijn van Ferrari. De topsnelheid bedraagt, afhankelijk van de gekozen transmissie, 298 km/h (MC Auto Shift) of exact 300 km/h (MC Shift). Dit geldt ook voor de acceleratie van 0 naar 100 km/h: 4,7 sec. (handbak) en 4,8 sec. (automaat).

Categorieën