Jeep 4xe

Jeep presenteert met de Renegade 4xe en Compass 4xe zijn eerste geëlektrificeerde modellen voor Europa. Beide modellen worden in de Italiaanse Melfi fabriek in Basilicata gebouwd. De Jeeps zullen voorzien worden van een 11,4 kWh accupakket. Met deze plug-in hybrides doet de FCA groep, waar Jeep onder valt, een belangrijke stap. Het huidige CO2 uitstoot verlagen naar 95 gram CO2 per kilometer.

Plug in Hybrid eAWD

De nieuwe plug-in hybrid motoren toont Jeep de volgende stappen in elektrisch offroad rijden. De nieuwe eAWD modus is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak en een bijgewerkte select terrain draaiknop. Hierbij is het mogelijk om de rijstanden Auto, Snow, Mud & Sand en Rock te selecteren voor de diverse ondergronden. Nieuw is hierbij de Sport modus. Deze modus zal afhankelijk van de uitvoering 190 of 240 pk benutten. Met een 1.3 liter motor en twee elektromotoren is de acceleratie van 0-100 km/u vrij rap. Slechts 7,1 seconden voor de Renegade S en 7,3 seconden voor de Compass S.

4xe
4xe logo

Kleurenfestijn

De nieuwe 4xe modellen zullen te herkennen zijn aan het blauwe e logo op de achterkant. Daarnaast komen de nieuwe modellen met enkele nieuwe opties voor Jeep. Zo is er het nieuwe Drowsy Driver Detection System. Dit houdt de bestuurder alert als er vermoeidheid wordt gedetecteerd. Beide modellen komen tevens met een 8,4” touchscreen met Apple CarPlay of Android auto. Kleuren zijn er ook genoeg om uit te kiezen. De Renegade krijgt maar liefst 18 verschillende avontuurlijk benoemde kleuren. Alpine White, Colorado Red en Omaha Orange zullen ook op de Compass te vinden zijn. Tevens komen er 3 exclusieve kleuren , Ivory Tri Coat, Blue Italia en Techno green.

Kleuren Jeep
Van stealth tot ster

Elektrisch Offroaden

Jeep focust zich met de plug-in hybrides niet alleen op het dagelijkse autoverkeer. De modellen kunnen 52 kilometer volledig elektrisch rijden en diverse besparende rij-standen hebben. Dit is echter niet ten koste gegaan van de Off-road mogelijkheden van de modellen.

Aandrijving schema

Het vierwielaandrijving-systeem is een combinatie van een verbrandingsmotor op de vooras en 2 elektromotoren op de achteras. Zo zorgt de elektromotor ervoor dat er meer koppel is om mee te werken dan bij een conventionele verbrandingsmotor. Het 11,4 kWh accupakket kan vervolgens thuis worden opgeladen. Binnen 5 uur met een huis-tuin-en-keuken stopcontact (wat trouwens alleen in nood gedaan moet worden) of met een easyWallbox binnen 2 uur.

Geen weg, geen probleem

Prijzen beginnen vanaf €42.990,- voor de Renegade 4xe en €46.490,- voor de Compass 4xe.

Categorieën