Ford Edge 2015

De nieuwe Ford Edge is vanaf nu ook leverbaar met de Intelligent Speed Limiter. Een technologie die helpt boetes bij snelheidsovertredingen te voorkomen. 

Snelheid aanpassen

Nadat de Intelligent Speed Limiter is geactiveerd in de Ford Edge, leest het systeem via camera’s snelheidsborden, en kan er op deze manier voor zorgen dat de snelheid automatisch wordt aangepast aan de toegestane maximumsnelheid. De bestuurder kan met de bedieningselementen op het stuurwiel de Intelligent Speed Limiter via een menu inschakelen. Bij auto’s die zijn uitgerust met een navigatiesysteem maakt de Intelligent Speed Limiter daarnaast gebruik van kaartgegevens voor een betere nauwkeurigheid.

Camera op de voorruit

Het systeem beschikt over een op de voorruit gemonteerde camera, die de verkeersborden waarneemt. Wanneer de toegestane maximumsnelheid lager is dan de ingestelde snelheid, remt de Intelligent Speed Limiter de auto naar behoefte af. Wanneer de toegestane maximumsnelheid weer omhoog gaat, kan de bestuurder gas bijgeven tot de ingestelde snelheid wordt bereikt, mits deze niet de toegestane snelheidslimiet overschrijdt.

Categorieën