Porsche 911 Turbo S Exclusive Series 2017

Porsche presenteert een exclusieve uitvoering van de 911 Turbo S: de Exclusive Series. Deze speciale editie wordt in een beperkte oplage van 500 stuks gebouwd, en is per direct bestelbaar vanaf € 301.600,-.

Krachtigste 911 Turbo S ooit

Met 607 pk aan maximumvermogen, is het de krachtigste 911 Turbo S ooit. Ten opzichte van de reguliere Turbo S-variant, levert hij liefst 27 pk meer vermogen. Ook het koppel is toegenomen tot 750 Nm (+50 Nm). Hierdoor duurt de acceleratie van 0 naar 100 km/h slechts 2,9 sec. en ligt de topsnelheid op 330 km/h. 

Goudgeel en zwart

Porsche monteert op de 911 Turbo S Exclusive Series hoogglans zwarte 20 inch wielen met goudgele designlijnen. Op de zwart gelakte remklauwen prijkt een goudkleurig Porsche-logo, wat fraai aansluit op de goudgele metallic exterieurkleur. Daarnaast zien we striping in carbon-design en een achterspoiler van koolstofvezel. Ten slotte zijn de twee dubbele uitlaatpijpen uitgevoerd in zwart gekleurd RVS.

Ook aan de binnenzijde ontbreekt het niet aan goudgele details. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Turbo S-logo op de hoofdsteunen en de sierstiksels op het stuurwiel/dashboard. De dakhemel is voorzien van Alcantara-bekleding, terwijl het productienummer van de auto zich aan de passagierszijde bevindt. Tevens worden de instaplijsten, met daarop het opschrift ‘Exclusive Series’, verlicht bij het instappen.

Op maat gemaakte horloge en bagageset

Speciaal voor de 911 Turbo S Exclusive Series, komt Porsche Design met een op maat gemaakte horloge en bagageset. De chronograaf is herkenbaar aan een goudgele wijzerplaat met carbon strepen, en bovendien gemaakt van lichtgewicht titanium. Net als de exclusieve editie van de 911, wordt dit horloge slechts 500 keer in elkaar geschroefd.

Tevens introduceert de lifestyle-divisie van Porsche een bagageset, die aansluit op de 911 Turbo S Exclusive Series. De set bestaat uit twee reistassen en een compacte tas (inclusief kledinghoes).

Categorieën