Dacia levert ons al een tijd goedkope doch guitige gebakjes voor op de weg. Niet meteen, maar vrij snel na het leveren van Dacia’s in Nederland kwamen er robuustere uitvoeringen van de reguliere modellen bij. Denk hierbij aan de Dacia Sandero, Lodgy, Dokker er Logan Stepway. Deze uitvoeringen kregen plastic stootranden en een off-road ogende diffuser aan de voor- en achterzijde.

Stoere looks

Nu is Dacia terug met een vleugje off-road met de Extreme uitvoeringen van verscheidene modellen. We vertelde u al eerder over de Dacia Spring Extreme, die niet alleen kekke kleuren en een cool uiterlijk kreeg, maar ook een vermogensupgrade van 45 naar 64 pk. Ook kregen de eerste bestellingen van de Jogger de naam Extreme mee, deze uitvoering wordt nu vervangen door de nieuwe Extreme.

Zowel de Jogger, Sandero Stepway en Duster zijn te verkrijgen in de Extreme smaak. Alle Extreme modellen worden geleverd in een mooie groene kleur die men Cedar Green noemt. Een andere kleur die terugkomt in het Extreme gamma is koper. Veel details zijn in koperkleurige lak uitgevoerd, zoals de modelnamen, zijspiegelkappen en naafdoppen. De koperen kleur heet Copper Brown, hoe kan het ook anders.

Op sommige sierpanelen of deurstijlen is bij de Extreme uitvoering een coole graphic te vinden. Deze graphic is in de vorm van topografische hoogtelijnen. Dit is uiteraard om het avontuurlijke karakter van de nieuwe uitvoering kenbaar te maken.

Handigheidjes

Het interieur van de Dacia Extreme modellen wordt bekleed met iets wat ze MicroCloud noemen. Dit is een zachte, doch weerbare stof die Dacia heeft ontworpen. Het schijnt duurzaam te zijn, maar ook makkelijker schoon te maken dan reguliere stoffen bekledening. Ook gooien ze rubberen vloermatten in de Extreme uitvoeringen.

Qua accenten komt het interieur goed overeen met de buitenkant. De koperkleurige accentjes en topografische hoogtelijnen hebben namelijk ook een hoofdrol in het interieur. Maar, het is niet alleen maar looks. Zo krijgt de Dacia Jogger Extreme standaard de Extended Grip optie. Hiermee kan je zelfs op de gladste ondergronden je Jogger veilig besturen doordat de auto wat meer voorwielslip toelaat. Zo wordt de eerste laag sneeuw of modder weggeveegd en kan je op de harde ondergrond verder banjeren.

Nog makkelijker op avontuur!

De Dacia Jogger is al een toffe avonturenmobiel, maar deze opties maken het ontdekken van de wereld nog veel makkelijker. Met de InNature accessoirelijn kan je allerlei coole items kopen om van je Jogger een heuse kampeerauto te maken. Zo is er niet alleen een tent te verkrijgen die je aan de achterzijde aan de auto monteert, maar ook een ombouwpakket tot camper!

Dat pakket bestaat uit houten delen die volledig onder het hoedenplankzeil van de achterbak opgeborgen kunnen worden. Met die houten onderdelen kan je een tweepersoonsbed, een plank en een opbergruimte maken. Wij hebben er helemaal zin in, de natuur in! Bestellen maar!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *