Glickenhaus 007s

De kans is aanwezig dat je nog nooit hebt gehoord van de naam Glickenhaus. Toch is het een merk dat zeker de laatste jaren al diverse bijzondere momenten heeft meegemaakt als automerk. Oprichter van het merk Jim Glickenhaus heeft de reputatie van een echte petrolhead, en zijn laatste creatie bewijst dat wel. De Glickenhaus 007S

Glickenhaus 007 LMH

Le mans Hypercar voor op de weg

Dat Jim Glickenhaus een fan is van Ferrari, is een understatement. Zijn eerste Ferrari was een geel en paars gestreepte Ferrari 275. Tevens is hij de eigenaar van de zeer exotische Ferrari Modulo conceptcar. Zijn meest omstreden Ferrari is echter de Ferrari P4/5 by Pininfarina. Dit model dat Glickenhaus zelf door Pininfarina liet ontwerpen, was een hedendaagse interpretatie van de Le Mans racers van Ferrari eind jaren 60, begin jaren 70. Wat is precies het omstreden deel? De P4/5 is ooit begonnen als de Ferrari Enzo straatauto van Glickenhaus, Ferrari was not pleased.

Ferrari P4/5 by Pininfarina

Inmiddels 17 jaar later en diverse zeer bijzondere creaties verder, en Glickenhaus is anno 2023 een volwaardig merk met een Le Mans Hypercar in het WEC. Om dit te vieren, en te voldoen aan de regels van Le Mans Hypercar, heeft Glickenhaus besloten dat er 24 van deze bijzondere voertuigen komen voor op de weg. De Glickenhaus 007S is een aangepaste en nog krachtigere versie van de Hypercar die in 2022 te zien was op Le Mans. De regels voor een Le Mans hypercar, stipuleren dat een raceauto niet meer dan 671 pk mag hebben. Meer dan genoeg zou je zo zeggen, maar Glickenhaus is nog van de oude Amerikaanse stempel van ‘Bigger is better’. De straatversie komt namelijk met een mooi rond getal van 1000 pk dankzij een V8 met twee turbo’s.

Het model is volledig straatlegaal in Amerika en er wordt gekeken naar de mogelijkheid om het model ook naar Europa te brengen. Dat de focus meer op circuit gebruik ligt wordt al snel duidelijk. Glickenhaus meldt namelijk dat de auto naar het circuit toegereden kan worden op straatbanden, vervolgens gewisseld kan worden naar de normale racebanden en de vering van de auto verlaagd kan worden, om vervolgens na het racen weer naar huis te rijden op straatbanden. Een beetje zoals de Glickenhaus Boot bedoeld is voor de Baja, maar ook op straat kan.

De Glickenhaus Boot

Een exotisch beestje

Van de 24 modellen is er inmiddels al één verkocht, maar voor de prijs van $2,9 miljoen kan je wel twee vrienden meenemen. De Glickenhaus 007S heeft namelijk net zoals de legendarische McLaren F1 een stoel in het midden en twee stoelen aan de zijkant. Of wij er ooit één gaan zien in Nederland is twijfelachtig, maar dat petrolheads van de oude garde nog niet helemaal weg zijn bewijst Jim Glickenhaus wel.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *