Opel Ampera-e 2017

Elk jaar zijn er op verschillende vlakken winnaars. Alphabet creëert deze onder andere. Deze leasemaatschappij organiseert namelijk elk jaar de verkiezing: Leaseauto van het Jaar én sinds vorig jaar ook Private Leaseauto van het Jaar.

Beoordelingspunten

De winnaar van de Leaseauto van het Jaar mag rekenen op de nodige media-aandacht. Er is de Nederlandse automerken veel aangelegen om deze titel in de wacht te slepen. Winnen doe je niet zomaar. Je wordt beoordeelt op veel verschillende punten, zoals: rijeigenschappen, functionaliteiten, exploitatiekosten, dealerorganisatie en de reputatie van het merk (oftewel de restwaarde). De genomineerden worden door een vakjury op deze punten beoordeeld. Deze jury bestaat uit fleetmanagers van verschillende organisaties, een autojournalist en vakspecialisten van Alphabet.

Leaseauto van 2017

De genomineerden voor de titel leaseauto van het jaar zijn onderverdeeld is vier categorieën:

Economy: Citroën C3, Kia Rio, Nissan Micra

Business: Opel Ampera-e, Peugeot 3008, Renault Grand Scénic

Business+: Alfa Romeo Giulia, Mazda CX-5, Opel Insignia

Executive: BMW 5 Serie, Volvo V90, Volvo XC60

Private leaseauto van 2017

Voor de titel Private Leaseauto van het Jaar zijn er slechts drie auto’s genomineerd. Dit zijn de Citroën C3, Nissan Micra en Peugeot 3008.

Niet elk merk/model kan meedoen aan deze verkiezing. Het model mag namelijk niet ouder zijn dan één jaar.

Win een weekend Mini Clubman

De lezers van Dagelijksauto.nl kunnen ook meestemmen. Tot en met 6 september kun je hier je stem uitbrengen. Donderdag 7 september zal de winnaar bekend worden gemaakt. Je stemt niet voor niets. Je kunt een gratis weekend toeren in een Mini Clubman winnen.

Categorieën