Renault Grand Scénic 2016

Vandaag onthulde Renault de nieuwe Grand Scénic, in navolging van de Scénic die in maart jongstleden tijdens de Autosalon van Genève debuteerde. Eind 2016 vindt in Nederland de levering van de nieuwe Grand Scénic plaats.

Ruimer dan Scénic

In vergelijking met de Scénic is de Grand Scénic 24 cm langer, wat uiteraard de binnen- en bagageruimte ten goede komt. Het bagageruim is 765 liter groot.

De nieuwe Grand Scénic is 4.634 mm lang, 1.865 mm breed en 1.660 mm hoog. De wielbasis komt uit op 2.804 mm.

Bekend design

Het design van de nieuwe Grand Scénic is niet onbekend. De vormgeving is geheel identiek aan dat van de reguliere Scénic, alleen is hij langer. Renault levert standaard 20 inch op alle uitvoeringen, al kan de klant er optioneel voor kiezen om dit grote velgenformaat niet te monteren.

Motoraanbod

Niet alleen het design is gelijk aan dat van de Scénic, ook het motoraanbod is identiek. Er kan gekozen worden uit twee conventionele benzine- en dieselmotoren, namelijk de Energy TCe 115 of 130 en Energy dCi 130 of 160. Tevens is de Grand Scénic leverbaar met de Energy dCi 110 Hybrid Assist, waarbij een elektrokrachtbron de benzinemotor ondersteunt.

Alle benzineversies beschikken altijd over een handgeschakelde zesversnellingsbak, wat overigens ook geldt voor de Energy dCi 110 Hybrid Assist. De dCi 160 is standaard gekoppeld aan de EDC-zestrapsautomaat met dubbele koppeling. De dCi 110 is voorzien van een zeventraps EDC-transmissie.

Veiligheidssystemen

De Grand Scénic beschikt standaard over het veiligheidssysteem Active Emergency Braking System met Pedestrian Detection. Daarnaast is ‘ie ook leverbaar met Lane Keep Assist (rijstrookassistentie) en Fatigue Detection Warning (vermoeidheidsherkenning).

R-Link 2: Renault’s multimedia- en navigatiesysteem

Net als alle andere nieuwe Renault-modellen hebben de luxere Grand Scénic-uitvoeringen het R-Link 2 multimedia- en navigatiesysteem. Het touchscreen is 8,7 inch groot, wat ruim voldoende is voor een duidelijke weergave. Mobiele apparaten kunnen worden geïntegreerd met R-Link 2, en zowel voor- als achterin zijn USB-poorten en 12-voltaansluitingen aanwezig.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën