New Bronco

De Ford Bronco is een model dat op vele manieren bekend is geworden. Ford’s kleine terreinwagen is in 1965 geïntroduceerd als een simpel en praktische Jeep concurrent. In de jaren 70 en 80 is de Bronco bekend geworden door zijn uitstekende off-road eigenschappen. Dit model wordt nog door vele mensen gebruikt om door de modder te crossen of om een moeilijk pad te ontdekken. In de jaren 90 is het model vooral bekend geworden door een rustig ritje van O.J. Simpson over de snelweg…

De legende zet zich voort

Ford Bronco spyshot wheel
Door alle soorten terrein(Eigendom van Ford)

Ford probeert het merendeel van deze herinneringen weer op te wekken met de nieuwe Ford Bronco. Met een teaser op de website laat Ford de 3 nieuwste modellen in een zij-profiel zien. Op de kalender zien we dat er nog ruim 6 dagen zijn tot aan de officiële onthulling. In een goed bedekt filmpje wordt er verteld dat de Bronco het avontuur aan gaat met de onbekende paden van de wereld. De focus ligt dus nadrukkelijk op de avonturen naast de weg.

Drie Ford Bronco modellen

Ford Bronco 2020
De 2-deurs Bronco – (Eigendom van Ford)

Dat er daarom drie modellen worden geïntroduceerd mag dan ook vrij bijzonder genoemd worden. Als 2- en 4-deurs (model één en twee) is de Bronco gemaakt om het zwaardere werk aan te kunnen. Deze deuren en de dakpanelen kunnen gemakkelijk verwijderd worden voor extra zicht en nostalgie. Het derde model heeft de naam Sport gekregen en zal zich vooral focussen op de avonturen op de weg. Een beetje zoals de Freelander dat deed voor Land Rover.

De bekende weg

Ford probeert de Bronco nog geheim te houden tot 13 Juli, maar inmiddels zijn er al foto’s van de 4-deurs en de Sport online te vinden. Ander slecht nieuws is dat de kans dat de Bronco naar Europa gaat komen zeer klein is. Het model is uitsluitend bestemd voor de Noord en Zuid Amerikaanse markt. Wij hopen echter dat de wens vanuit Europa zo groot is, dat er wellicht nog een keer over nagedacht wordt. Zo’n F-150 Raptor is immers dusdanig groot dan de Bronco daar nog wel een model onder past, toch?

Categorieën