De Ford Focus blijft ongehoord populair: in het jaar tot nu toe is de Ford Focus de meestverkochte auto in zijn segment. Voor komend jaar krijgt de Ford Focus een aantal opties standaard, en dat zonder dat de prijs stijgt.

Extra brandstof besparen

Vanaf volgend jaar is de Ford Focus uitgerust met andere banden. Deze hebben een lagere rolweerstand en hebben dus een positief effect op het verbruik en de uitstoot. Minder uitstoot betekent minder BPM, wat weer een positief effect heeft op de prijs. Winst voor het milieu en de portemonnee dus.

Ford Focus

Vanaf volgend jaar zijn ook LED-koplampen standaard. Deze verbruiken minder elektriciteit dan de oude lampen, en kosten dus minder energie. Ook het lezen van verkeersborden wordt standaard op de Focus. Hiermee hoopt Ford dat de bestuurder zich meer bewust is van de maximumsnelheid op een weg en hierdoor minder snel te hard rijdt. Ook dit heeft dan een positief effect op het verbruik en het milieu. En op het aantal bekeuringen, uiteraard.

Rijkere uitrusting

Naast deze aanpassingen is een aantal opties opgenomen in de standaarduitrusting. Zo zit FordPass Connect met het ingebouwde modem voortaan op elke Focus. Hiermee kan de bestuurder bijvoorbeeld worden geïnformeerd van een gevaarlijke situatie die de bestuurder nog niet kan zien. Voortaan is ook de DAB+ radio standaard. De prijs voor het B&O audiosysteem is iets verlaagd.

Ford Focus

Het Ford Sync3 infotainmentsysteem was altijd al een fijn werkend systeem, maar vanaf 2020 is het nog gebruiksvriendelijker. De schermen zien er anders uit en het zoeken is makkelijker geworden. De kaarten voor de navigatie kunnen worden geupdate zonder een bezoekje aan de dealer.

Opvallend is dat de prijzen van de Ford Focus ondanks deze aanpassingen niet omhoog gaan. Bij de meeste uitvoeringen blijft de prijs gelijk, maar de Active en de ST-Line (de meest populaire uitvoering) gaan zelfs iets in prijs omlaag.

Categorieën

3 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *