Fiat project 363

Fiat maakt ons nieuwsgierig met een nieuw-vrijgekomen afbeelding van hun nieuwe compacte cross-over. Het feit dat dit nieuwe model van Fiat er aan zat te komen was al langer bekend. Echter door de publicatie van een nieuwe afbeelding kunnen we er ons nét iets meer bij voorstellen.

Designer Fiat-neus met een scherp randje

Zoals op de teaser-afbeelding te zien is, krijgt het nieuwe model, wat tot nu toe alleen nog maar bekend staat als ‘Project 363’, een aardig agressieve neus. De huidige designtaal van Fiat is voorlopig in deze ene afbeelding echt terug te vinden. Zo lijken de LED lampen die hoogstwaarschijnlijk de dagrijverlichting gaan worden erg op die van de huidige Fiat Tipo, maar dan met een scherper hoekje.

Fiat Tipo

Ook roept de grill bekende gevoelens op. De combinatie van vorm, het patroon en het grote simplistische Fiat-logo geven het mysterieuze nieuwe familielid een bekend gezicht. Andere kenmerkende designelementen zijn de twee grote en agressieve openingen in de bumper. Deze sportieve designtaal is tegenwoordig helemaal van de tijd, denk bijvoorbeeld aan de snoet van de nieuwste Toyota Yaris.

Wat nog niet helemaal duidelijk wordt van de enkele, vooral schemerige teaser is hoe de koplampen geplaatst zijn. Zo kunnen ze verstopt zijn onder de dagrijverlichting, maar zouden ze ook prima lager op de bumper te vinden kunnen zijn à la Nissan Juke.

Beschikbaarheid ‘Project 363’

De 363 komt waarschijnlijk alleen op de markt in Zuid-Amerika. Deze aanname komt voort uit het feit dat de auto is ontworpen door de Braziliaanse tak van het Fiat-concern. Het komt wel eens voor dat Europa ook de voor Zuid-Amerika bestemde Fiat-modellen ter beschikking krijgt. Denk hier bijvoorbeeld aan de Strada of de Palio Weekend, maar meestal is dit niet het geval.

Fiat Strada Zuid Amerika
Fiat Strada

Bekende techniek

Het ligt in de lijn der verwachting dat de Project 363 veel techniek zal gaan delen met reeds bestaande modellen. Denk bijvoorbeeld aan de voor ons onbekende Argo en Toro. Maar, de kans is zeer aanwezig dat wij de motoren die fiat in de nieuwe cross-over gaat lepelen al wél eens hebben gezien. Zo kan men in ons kikkerlandje al een Fiat Tipo kopen met een 1.0 turbo en een Jeep Renegade met een 1.3 blok. Die passen natuurlijk als gegoten in een compacte cross-over.

De grote onthulling

De naam en de daadwerkelijke auto worden zeer binnenkort onthuld op een nogal bijzondere manier. Namelijk bij de finale-aflevering van Big Brother Brasil. Dus, allemaal even je satellietschotel richten, popcorn erbij en kijken maar!

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *