Ferrari heeft op Japanse bodem de J50 voorgesteld, ter ere van het 50-jarig jubileum in het land. De J50 leent de basis van de 488 Spider en wordt in zeer beperkte oplage geproduceerd.

Tien exemplaren

Om de 50-jarige aanwezigheid van Ferrari in Japan te vieren, heeft het Italiaanse merk de J50 ontwikkeld. Het model is ontworpen in het Ferrari Styling Centre te Maranello, en wordt slechts tien maal gebouwd. Ieder exemplaar wordt geheel op de klant zijn wensen afgestemd.

De J50 heeft de 488 Spider als basis en is altijd voorzien van een 690 pk sterke 3.9 liter achtcilinder motor. 

Nieuwe carrosserie

Ferrari ontwierp voor zijn jubileummodel een compleet nieuwe carrosserie. De J50 ligt opvallend laag boven de grond, wat uiteraard de bedoeling was van het designteam. Echte eyecatchers zijn de grote luchtinlaten aan de voorzijde, maar ook de koelopeningen bij het achterscherm.

Verder heeft de J50 overduidelijk designkenmerken uit het verleden. Zo doet het helmvizier-effect in de ramen denken aan Ferrari’s open circuit-barchetta’s uit de jaren ’50. Tot slot hebben de lichtunits aan de voorkant Full LED-techniek en staat hij op speciale 20 inch lichtmetalen velgen, exclusief voorbehouden aan de J50.

Speciaal gevormde sportstoelen

Binnenin valt het limited edition-model op door de speciaal gevormde sportstoelen. Het interieur van de J50 op onderstaande foto’s is met rood/zwart leder en Alcantara bekleed, maar is op verzoek van de klant ook in andere kleuren te leveren.

De targa hardtop is van koolstofvezel en bestaat uit twee delen. Deze kunnen achter de sportstoelen worden opgeborgen.

Categorieën