EV-Team

Steeds meer mensen raken overtuigd over de voordelen van elektrisch rijden. Een lagere uitstoot, lagere rijkosten, maar ook lagere onderhoudskosten. EV-voertuigen hebben immers geen complexe ICE-motor met vele verschillende onderdelen en vloeistoffen. Toch is het onderhouden en repareren van een EV niet zo makkelijk dat iedere garage het zomaar kan doen. Vaak ben je hierdoor gedwongen om het servicen te laten doen bij het merk zelf. Garagebedrijf Carteam zet nu een eerste stap als garagefranchise om ook EV-rijders te helpen met EV-Team.

Wat is EV-Team?

Carteam dat inmiddels 48 vestigingen heeft in Nederland heeft gekozen voor de vestiging in Uithoorn om het EV-Team initiatief op te starten. Een belangrijke reden hiervoor is dat Carteam Uithoorn al verbonden is met EDGe Mobility. Dit is een landelijk netwerk van erkende autobedrijven die gespecialiseerd zijn in elektrisch rijden. Door deze vestiging te veranderen naar EV-Team hoopt het bedrijf meer nadruk te leggen op de EV specialisering

Van hybride tot volledig elektrisch

details van de 330e

Een belangrijke selling point is dat ieder voertuig dat (deels) aangedreven is door elektriciteit hier terecht kan. Of dit nou een eerste generatie Toyota Prius is of een gloednieuwe Peugeot e-208. Reguliere reparaties zoals banden, remmen en airco worden zoals vanzelfsprekend aangeboden. Echter, ligt de specialisatie meer in het onderhoud van de verschillende accupakketten.

Mocht het zo zijn dat er problemen zijn met het accupakket en het buiten de garantie van uw dealer vallen, dan kan dit een goedkoper alternatief zijn. Bij batterijdegradatie wordt er een onderzoek gedaan om de oorzaak te verhelpen. Hierbij wordt een zogenoemde ‘State of Health’ onderzoek gedaan naar het accupakket. Door de verschillende cellen te controleren op spanningsniveau kan hier de capaciteit van het accupakket bepaald worden. Mocht het accupakket vervolgens niet te repareren zijn, dan is het accupakket zelfs in zijn geheel te vervangen.

Het EV-Team start als pilot in Uithoorn maar wij zullen niet verbaasd zijn als dit al snel naar andere vestigingen komt. De eerste stap lijkt hiermee gezet voor andere garagebedrijven om zich meer te specialiseren op EV-onderhoud.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *