Alfa Romeo Giulia SWB Zagato zijkant

Alfa Romeo en Zagato, twee legendarische Italiaanse namen die al 100 jaar elkaars werk naar nieuwe hoogtes weten te brengen. Ter viering van deze monumentale mijlpaal hebben de twee merken wederom de handen in elkaar geslagen om een uniek model te maken. De Alfa Romeo Giulia SWB Zagato is een tribuut aan 100 jaar Alfa Romeo en Zagato.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

In typische Zagato stijl laat de naam vrij weinig tot de verbeelding van wat je ervan kan verwachten. De basis betreft een flink ingekort chassis van de Alfa Romeo Giulia sedan. Motorisch wordt er gebruik gemaakt van de twin-turbo V6 uit de Giulia GTAm.

De 533 pk sterke zes versnelling aangedreven sportauto is gekleed in een fraaie coupé koets met alle bekende Zagato handelsmerken. Zo is het dubbel bubbel dak wederom aanwezig als duidelijk herkenningspunt. Dat het om een coupé gaat is ook typisch voor Zagato, en Alfa Romeo.

Il Mostro è tornato

De Alfa Romeo Giulia SWB Zagato is een vrij dikke knipoog naar de Alfa Romeo SZ uit 1989. Het model wist toen der tijd behoorlijk de gemoederen bezig te houden. Niet iedereen was gecharmeerd door de gedrongen looks van de Zagato Coupé. De SZ kreeg al snel de bijnaam Il Mostro, oftewel het monster.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato en Alfa Romeo SZ

Een bijnaam dat in de loop der jaren alleen maar legendarischer werd en met trots gedragen wordt door de SZ. De Giulia SWB Zagato is in bijna iedere hoek wel herkenbaar als een direct familielid van het monster. Toch vertelt Zagato dat de Alfa Romeo badge ‘puur om herkenning en promotionele doeleinden is geplaatst’.

Een uniek exemplaar

De kans dat je ook face-to-face staat met het monster is vrij klein. Er is slechts één exemplaar gemaakt en deze is al gekocht door een Duitse Alfa Romeo verzamelaar. Daar krijgt de auto een plek naast onder andere een Alfa Romeo 8C, SZ en diverse Zagato Aston Martins. 

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato interieur

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *