Lightyear One - Solar Roof zonnedak

Lightyear, het Nederlandse bedrijf achter de Lightyear One, heeft een overeenkomst gesloten met Koninklijke DSM om samen de commercialisering van het unieke zonnedak van Lightyear op te schalen voor de markt voor elektrische voertuigen. De samenwerking moet leiden tot de integratie van zonnedaken voor reeds gebouwde elektrische auto’s (EV’s). De verwachting is dat de komende 7 jaar de wereldwijd groeiende EV-markt van 160 miljard dollar groeit naar 800 miljard dollar. Daar willen ze wel een graantje van mee pikken.

Nooit meer aan de stekker

Lightyear heeft oorspronkelijk de technologie voor de zonnepanelen ontwikkeld met de ontwikkeling van de Lightyear One, een 100% elektrische gezinsauto die voor 70-90% van de op jaarbasis afgelegde kilometers op zonne-energie moet kunnen rijden. Het dak bestaat uit vijf M² zonnepanelen met dubbel gebogen veiligheidsglas dat zo sterk is dat jij of ik er zonder problemen overheen moeten kunnen lopen.  

Deze zonnepalentechniek van de Lightyear One moet leiden tot solar roofs voor élke elektrische auto, ongeacht het merk! Straks moet je dus een Lightyear solar roof kunnen bestellen voor je huidige elektrische auto. Dus als after-market product. Net als vroeger een schuifdak, voor degene die zich dat nog kunnen herinneren…

Specificaties Lightyear solar roof voor je huidige elektrische auto

Lightyear onderzoekt op dit moment via een enquêtes wat de klant voor zo’n zonnedak zou willen betalen. Deze enquête hebben we in mogen zien en daaruit konden we de volgende voorlopige specificaties halen:

  • Tot 1.000 km per jaar extra zonne-energie kilometers
  • Twee uur per maand minder tijd nodig om je EV op te laden
  • Zonnedak geïnstalleerd in twee uur, door een gecertificeerde partner
  • 10 jaar garantie met minimaal 90% rendement
  • Via een app inzicht in het rendement en het batterijverbruik

Op dit moment onderzoekt Lightyear via de enquête wat de klant ongeveer voor zo’n zonnepaneel zou willen betalen.

Gratis kilometers!

Zie jij het al voor je? Je parkeert ’s ochtends je elektrische auto om te gaan werken en aan het einde van de dag heb je grotere actieradius dan aan het begin van de dag! Verwacht geen +50 km, maar 5 tot 10 km erbij. Die krijg je elke dag gratis. Dat levert je naast de grotere range een jaarlijkse besparing op van ongeveer € 350,- (1.000 km x € 0,35), waarvoor je niets hoeft te doen!

Het is nog te vroeg om een Lightyear zonnepaneel te bestellen, maar zodra het mogelijk is, dan kun je dat op deze site lezen!

Een must read: Lightyear is niet de nieuwe Tesla.