Nissan X-Trail 2017

Nissan heeft onlangs de bijgepunte X-Trail voorgesteld, die dezelfde veranderingen ondergaat als de Qashqai. Dit laatstgenoemde model is eveneens recent vernieuwd en debuteerde in maart in Genève. De marktintroductie van de opgefriste X-Trail staat gepland voor oktober 2017.

Meer in lijn met de Qashqai

Net als bij zijn broertje, de Qashqai, ondergaat de X-Trail voornamelijk uiterlijke wijzigingen. Het front komt nu meer overeen met elkaar, dankzij de verbrede V-Motion-grille en nieuwe lichtunits. Daarnaast valt de herziene vormgeving van de mistlampen op, en beschikken de achterlichten voortaan over LED-techniek.

Het kleurenpalet is verder uitgebreid met opvallende tinten als Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic en Dark Brown Pearl. Bestaande kleuren blijven leverbaar. Ook zijn er nieuwe velgdesigns ontworpen in de maten 17 en 18 inch.

Afgevlakt stuurwiel

Tevens heeft Nissan het interieur van de X-Trail herzien. We zien een sportief ogend, afgevlakt stuurwiel, nieuwe materialen en een beter ledersoort voor de stoelen. Daarnaast is nu ook stoelverwarming te bestellen voor de achterbank, en installeren de Japanners een nieuw Bose-audiosysteem met acht luidsprekers.

Digitale radio (DAB) behoort nu ook tot de standaarduitrusting, terwijl het Nissan Connect-infotainmentsysteem over een nieuwe interface beschikt. Nissan belooft een ‘gemakkelijkere bediening’. Tot slot is de bagageruimte gegroeid van 550 naar 565 liter.

Autonome rijfuncties

In de loop van 2018 is de X-Trail, net als de Qashqai, leverbaar met Autopilot. Het is een pakket van verschillende veiligheidssystemen, die (deels) autonoom rijden mogelijk maken. 

Het motoraanbod blijft ongewijzigd. De Nissan X-Trail is er met keuze uit één benzinemotor en twee dieselversies. Afhankelijk van de gekozen motorisering, kun je kiezen uit een handgeschakelde zesbak of CVT Xtronic-automaat en voor- of vierwielaandrijving.

Categorieën