Mitsubishi is een vreemde eend in de bijt in Nederland. Vroeger werden ze hier gebouwd en waren ze, mede daardoor, ontzettend populair. Iedereen had een Carisma (gebouwd bij VDL in Born) en iedereens baas had een Galant. Maar goed, die tijden zijn voorbij. De verkopen blijven achter en na het daverende succes van de Outlander blijft er eigenlijk weinig van het merk over. De nieuwe ASX is een Captur, de nieuwe Colt een Clio. Maar, nu is er een puntje van licht: de Mitsubishi Space Star is namelijk de zuinigste benzineauto in Nederland.

Wat is de Space Star?

De Mitsubishi Space Star was vroeger een saaie, grijze MPV die ook in Nederland gebouwd werd. Veel werden er niet echt verkocht, behalve aan de Politie. Nu zie je ze haast nooit meer rijden. De huidige Space Star wordt in de rest van de wereld (buiten Europa) verkocht als de Mitsubishi Mirage.

We zitten alweer op de zesde generatie Mirage (tweede generatie Space Star). Maar, opvallend maar niet echt verrassend: deze gaat al weer sinds 2012 mee. Ondertussen zijn er twee facelifts uitgevoerd bij het model, maar in de basis koop je nu een auto van 12 jaar oud. Een beetje een Punto-verhaal, dus.

De Mitsubishi Space Star staat als allergoedkoopste auto op de lijst van Mitsubishi, onder de Colt dus nog. De auto begint bij een klein prijsje van 17,490 euro. Bizar eigenlijk, dat we dat nu een klein prijsje noemen. Maar goed.

Zuinigheid ten top

In een wereld waar de ijsberen smelten en waarin allerlei andere narigheid op het gebied van klimaat gaande is, is uitstoot beperken en zuinig rijden een must. Dat wordt veelal opgelost door ergens een hybride of elektrische auto van te maken. Maar, er zijn ook nog auto’s die volledig op benzine rijden. De Space Star is daar één van.

De Mitsubishi Space Star in de Connect+ uitvoering met dikke 1.2 MPI motor heeft het voor elkaar gekregen om gemiddeld 4.9 liter per 100 kilometer te gebruiken. Dat is omgerekend net iets meer dan 20 kilometer per liter benzine. Per kilometer stoot hij slechts 112 gram co2 uit, dat is niet veel.

Vergelijkbare modellen scoren dus lager (onzuiniger, dus), soms zelfs vijf tot vijftien procent. Niet alleen is dit blokkie dus lekker zuinig, het komt natuurlijk ook door het enorm lage gewicht van de auto. De lichtste uitvoering weegt slechts 840kg. Dat is helemaal niks in moderne tijden.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *