We schreven al eerder over de toekomstige Mitsubishi ASX, dat hij gebaseerd zou worden op de Renault Captur en dat hij er wel iets anders uit zou zien. Nu is hij daadwerkelijk gepresenteerd en we zien de plagiaatcontrole nog net niet roodgloeiend staan.

Ctrl-c, ctrl-v

Het feit dat de ASX gelijkend zou ogen als de Captur is logisch, aangezien de nieuwe Japanner niet alleen op de Renault-productielijn in Spanje wordt gebouwd, maar ook daadwerkelijk door Renault in elkaar gezet wordt. Maar, hetgeen wat ze nu hebben gedaan is in 15 minuten in photoshop ook te doen.

Mitsubishi plaatste de volgende zin in het eerdere persdocument: ‘vernieuwde bumpers, grilles, logo’s en andere aanpassingen zullen op de ASX gemonteerd worden’. Wat ze eigenlijk bedoelde is dat dat het enige is wat ze gingen doen.

Koplampen, achterlichten, alle panelen, de velgen. Alles is hetzelfde als de Captur. Zelfs het interieur is hetzelfde. Gelukkig heeft de ASX andere motoropties… Oh nee, toch niet.

De Renault Captur R.S. Line, vergelijk maar eens met de ASX op de hoofdfoto!

De toekomst

Laten we duidelijk zijn. Wij van dagelijksauto.nl zijn niet tegen een beetje badge-engineering. Maar, we vinden het jammer dat Mitsubishi zo ver weg is van de populariteit in de Europese automarkt dat we nu op dit punt zijn aangekomen.

De Renault Captur wordt veel verkocht, maar de vraag is of Mitsubishi kan meeliften op die hype. Hoe geloofwaardig is het als dezelfde auto op een andere naam op de markt komt? Vooral als het veel later is dan de release van het origineel?

Liever lui dan moe

Diep van binnen snappen wij dat het merk niet het geld en de tijd wil investeren om bijvoorbeeld andere lampen te ontwerpen en de auto aan te passen aan dit nieuwe ontwerp. Dat kost tijd en geld en dat is er nou eenmaal weinig.

Waar wij ons wel aan ergeren is het feit dat, vooral bij de achterklep, er sprake lijkt te zijn van luiheid. Waarom is het logo weg? Waarom is de camera middenin de achterklep gemonteerd? Natuurlijk, daar zit hij bij de Renault ook. Maar, kan dat niet anders?

Hieronder ziet u een paar snel gephotoshopte afbeeldingen van hoe dat eventueel beter had gekund, deze zijn gemaakt door een vriend van mij (bedankt voor het lachen, Rens!). Ook ziet u de artiestenimpressie van de volgens hem aanstaande Mitsubishi Colt en de nieuwe Lancer Evolution. Geniet ervan.

De huidige cameraplaatsing, maar…
…waarom is de camerakwestie niet zo opgelost?
Wordt dit de nieuwe Lancer Evolution?
En dit de nieuwe Colt?
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *