De consument in Europa krijgt vanaf dit najaar een extra keuze in het B-segment, de nieuwe Mitsubishi Colt is namelijk gepresenteerd. Van de voorgaande zes generaties zijn in totaal 1,2 miljoen exemplaren verkocht. Je moet goed zoeken om er nog een paar te spotten in het straatbeeld, gaat deze zevende generatie daar verandering in brengen?

Uiterlijk

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: de Colt lijkt verdacht veel op de Renault Clio. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het partnerschap tussen de twee fabrikanten. De nieuwe Colt wordt namelijk geproduceerd in de Renault fabriek in Bursa, Turkije. En om de kosten te drukken is het heel aannemelijk dat veel onderdelen voor beide modellen worden gebruikt.

De nieuwe Mitsubishi Colt heeft verdacht veel weg van een Renault Clio.

De Colt heeft een sportief uiterlijk voor een auto uit het B-segment, met de kenmerkende ‘neus’ van Mitsubishi. Aan de achterkant staat met grote letters de merknaam op de auto. Dit is vooral handig voor degenen die denken dat ze achter een Renault Clio rijden. Op de verlichting na lijken de meeste panelen gekopieerd van de Clio.

Interieur

Qua interieur ziet de Colt er strak uit. Het touchscreen is leverbaar in zowel 7-inch als 9,3-inch. Apple CarPlay en Android Auto worden ondersteund door het nieuwe multimediasysteem. Je telefoon kan je inductief opladen op het middenconsole. Een groot scherm achter het stuur geeft je alle overige informatie. Er zitten veel knoppen op het stuur. Hiermee lijk je de cruise control te kunnen bedienen, maar ook overige functies zoals bellen en het geluid regelen. Je favoriete muziek kun je luisteren met het optionele BOSE Premium geluidssysteem.

Het interieur ziet er strak uit, weinig knoppen en een multifunctioneel stuur.

Uitrusting

De nieuwe Colt heeft een scala aan veiligheidsfuncties aan boord. Zo zitten er overal in de bumper sensoren die het letsel bij aanrijding met een voetganger moeten verminderen. Daarnaast zorgen de veiligheidsfuncties voor extra comfort van de bestuurder. Adaptive Cruise Control, Blind Spot Warning, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition en ga zo maar door. Ook zitten er diverse sensoren op de auto om zo 360 graden zicht rondom te garanderen. Of ze allemaal standaard op de Colt komen valt nog maar te bezien.

Dit is de automaat in de 1.6 liter hybride uitvoering. Tevens kun je je telefoon draadloos opladen.

Aandrijflijn

Qua aandrijflijn zijn er drie keuzes. De meest standaard variant is een drie cilinder 1.0 liter motor met welgeteld 65 pk, gekoppeld aan een handmatige transmissie met vijf versnellingen. De tweede keuze is kortweg dezelfde motor, maar met turbo. Dit moet in totaal op 90 pk uitkomen. Hiervoor is een handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen beschikbaar. De laatste en meest interessante aandrijflijn is een 1.6 liter motor in combinatie met twee elektromotoren die in totaal goed zijn voor 145 pk. Door deze hybride oplossing wordt regeneratieve energie tijdens het remmen hergebruikt.

De zijkant geeft een goed overzicht van het design van de auto.

De moeite waard?

De nieuwe Mitsubishi Colt ziet er goed uit, zowel van binnen als van buiten. Alle nieuwe veiligheidssystemen gaan een goede bijdrage leveren aan het comfort en de veiligheid van de auto. De Colt lijkt verdacht veel op de Renault Clio en het is dus maar de vraag voor welk publiek de Colt wordt gemaakt. Daarnaast lijkt de 1.0 liter motor met 65 pk zonder turbo wel wat weinig voor dit formaat auto. Dit is in het huidige verkeer misschien niet optimaal, maar wij laten ons graag verassen. Vanaf oktober kun je de nieuwe Mitsubishi Colt bestellen bij de dealer.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *