BMW 2-serie active tourer

Kijk eens hier, een nieuwe BMW MPV! De 2-serie Active Tourer was altijd al een beetje een vreemde eend in de bijt. BMW-fans vonden het maar niks, terwijl hij toch erg veel verkocht is. Maar, nu lijkt BMW een nieuwe weg in te slaan. In tegenstelling tot de uitgaande Active Tourer, die ietwat saai en ongemakkelijk oogt, ziet de nieuwe versie er totaal anders uit. Hiermee willen we verder niet kwijt of dat positief is of niet

Een hok vol ruimte?

De 2-serie Active Tourer was altijd bedoeld om een ruimteschip te zijn. Daarmee bedoelen we dat je enorm veel dingen en mensen moet kwijt kunnen in het apparaat. Je zou zeggen dat, terwijl de tijd onder ons voorbij glijdt, de Active Tourer met elke nieuwe generatie fors zou groeien. Maar, dan zou je het fout hebben.

Al is de bagageruimte van de nieuwe uitvoering weliswaar twee hele liters groter, is dit echter alleen het geval als alle stoelen trots rechtop staan. Mocht je zin hebben om alles plat te gooien, kom je uit met minder bagageliters dan in het uitgaande model, namelijk 1.455 liter in plaats van 1.510.

De achterkant van de Active Tourer is goed gelukt
De achterkant van de Active Tourer is goed gelukt

Kwieke knager

De BMW 2-serie Active Tourer is te koop met vier motoren. Een normale benzine 1,5 liter driecilinder met 136 pk is de basisoptie. Een iets gekietelde versie van diezelfde driecilinder kan worden gekoppeld aan een 19 pk elektromotor, dan komt het totaalvermogen uit op 170 pk.

Mocht je dat niet genoeg pit vinden, kies dan voor de tweeliter viercilinder, deze geeft je samen met de hybride krachtbron 204 pk. Diesel? Zeker. Een tweeliter viercilinder is verkrijgbaar met 150 pk en 360 Nm. Niet gek.

Maar, er is meer. Mocht je besluiten dat je toch nog iets leuks wil hebben in je Active Tourer, heeft BMW de optie voor jou. Er komen twee plug-in hybride versies van de 2-serie Active Tourer, de 225e xDrive en de 230e xDrive.

Die eerste versie heeft een totaalvermogen van 245 pk, mogelijk gemaakt door de 1.5 liter driecilinder met 136 pk en een elektromotor op de achteras die 109 pk levert. Maar, de volgende is pas echt leuk. De 230e xDrive heeft een 150 pk sterke driecilinder die samen met een elektromotor van maar liefst 177 pk samenwerkt. Dit betekent dat de nieuwe 2-serie Active Tourer verkrijgbaar is met, u leest het goed, 326 pk.

Dat is nog eens een snoet
Dat is nog eens een snoet

hamSTER in entertainment

De BMW 2-serie Active Tourer heeft een goed gevuld interieur. De MPV krijgt het nieuwste infotainmentsysteem dat ook geïntroduceerd werd op de iX. Het iDrive systeem runt op het BMW Operating System 8.

Het dashboard huist een 10,25 inch digitale klokkenbak, welke als buurman een 10,7 inch infotainment scherm heeft mogen verwelkomen. Opties zijn er ook genoeg. Naast de standaarduitrusting die erg compleet en modern is, kan je van een uitgebreid optiemenu kiezen.

Denk hierbij aan een standaarduitrusting met onder andere een intelligent cruise control systeem, regensensor en automatische verlichting. Als optie kan je gaan voor bijvoorbeeld Active Cruise Control, head-up display, 360-graden camera en zelfs een heus adaptief M-onderstel. Op je MPV, laat dat even bezinken.

Het interieur
Het interieur

De nieuwe BMW 2-serie Active Tourer komt in februari 2022 naar Nederland, prijzen volgen later.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *