Opel Astra 1 april

Wij willen niet cynisch overkomen, maar de meest interessante autonieuwtjes lijken ieder jaar toch weer op 1 april uit te komen. De vaak nogal serieuze autofabrikanten geven de marketingafdeling wat meer ruimte om hun humor te tonen, geforceerd of niet. Wij hebben de meest opvallende inzendingen op een rijtje voor gezet.

Honda’s huisdieren passagierstoelen

Honda Pet Co-Pilot Front Seat
Pet Co-Pilot Front Seat

Honda komt met een bijzondere optie voor de dierenliefhebber genaamd Pet Co-Pilot Front Seat. Deze optie geeft hondeigenaren de mogelijkheid om hun viervoeter te vervoeren op de passagiersstoel. Dankzij een XXL zitvlak van krasbestendig materiaal en een verdieping in de zitting bedoeld voor een waterkom, kan uw huisdier extra genieten van de reis naar het bos. Er zit zelfs een ‘snout activated treat dispenser button‘ in het dashboardkastje. Honda meldt tevens dat er later in het jaar ook een variant komt voor katten, hamsters, konijnen en vissen.

Peugeot 9×8 met achtervleugel

Peugeot 9x8 met achtervleugel 1 april
Peugeot 9×8 met achtervleugel

Le mans heeft sinds 2021 een nieuwe hypercar klasse waarvoor diverse merken een nieuwe raceauto aan het ontwikkelen zijn. Zo is Peugeot bezig met een vleugelloos concept in de vorm van de Peugeot 9×8. Dankzij onder andere een grote diffusor koos Peugeot in eerste instantie om de achtervleugel achter te laten. De nieuwschierigheid bleek toch te groot en dus besloot Peugeot Sport om er toch maar een vleugel op te monteren.

MG Carfume

MG Carfume 1 april
MG Carfume

Gezien automerken en prijzige parfum hand in hand met elkaar gaan, besloot MG om op 1 april een nieuwe geur te introduceren. De MG Carfume is speciaal bedoeld voor de EV-rijder die de geur van CO2 emmissies toch in zijn leven wilt hebben.

MG Hand Charging mode

MG Hand Charging Mode 1 april
MG Hand Charging Mode

Het grootste gevaar voor de EV-rijder is toch range-anxiety. MG heeft daar een innovatieve oplossing voor bedacht met de MG Hand Charging modus. Wanneer de modus is geselecteerd kan de auto opgeladen worden door het stuur te roteren als een dynamo. Ideaal wanneer je net de laatste kilometers tekort komt en er geen oplaadstation in de buurt zit.

Volkswagen ID. Stadsbuzz

Volkswagen 1 april
Volkswagen ID. Stadsbuzz

De inwoners van Arnhem mogen zich gaan verheugen op een nieuwe bus van Volkswagen. Het vier-asserige gevaarte luistert naar de naam ID. Stadsbuzz en is volledig elektrisch. Dankzij een flexibel harmonica-element in het midden weet de ID. Stadsbuzz zich door krappe steden te manouvreren. Of de passagiers alleen aan de voorkant kunnen instappen is vooralsnog niet bekend.

Opel Astra vliegtaxi

Opel Astra 1 april
Opel Astra hover taxi

Steeds meer automerken zoeken de lucht op om het drukke wegennetwerk te vermijden. Opel is daarbij het laatste automerk dat een nieuw concept laat zien met deze Opel Astra vliegtaxi. Door gebruik te maken van 4 propellors, weet deze ‘hover taxi’ de passagiers op een comfortabele manier naar hun bestemming te brengen. Dit is niet de eerste keer dat Opel met een vliegende Astra komt. Echter is deze generatie nog slechts een prototype.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *