Eindelijk eens goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een tweedehands auto. Vorige maand zakte de gemiddelde prijs van een occasion in Nederland naar 22.617 euro.

De afgelopen jaren stegen de prijzen van tweedehands auto’s sky high. Voor een 15 jaar oude Polo betaalde je zomaar 15.000 euro. In 2021 en 2022 werd de occasion populairder dan ooit door de naweeën van Corona. De auto werd toen als veilig alternatief naast het openbaar vervoer gezien. Gelukkig zien we nu een neerwaartse trend in mei, wat ook al voorspeld was door een groep dealers, begin dit jaar. Met de cijfers van de afgelopen maanden zien we dat de prijzen gestaag aan het zakken zijn. Goed nieuws dus voor de koopjesjager. Wil je daarentegen van je auto af, dan kun je hem het beste nu gaan verkopen.

Ter vergelijking met mei vorig jaar: Toen kostte een tweedehandsauto gemiddeld nog 24.617 euro. Dat is een daling van ruim 8,2% dit jaar. Daarmee ligt de prijs van nu bijna gelijk aan die van mei 2022, toen je voor een occasion gemiddeld 22.105 euro betaalde.

Volkswagen blijft favoriet

Dat de Nederlandse autokoper redelijk voorspelbaar is zie je aan de top vijf meest gezochte auto’s. De Volkswagen Polo en Volkswagen Golf blijven namelijk de meest gewilde modellen in Nederland. Deze verkooptoppers staan bovenaan de lijst van de meest bekeken tweedehandsauto’s. Op nummer drie vinden we de Audi A3, terwijl de Opel Corsa en de compacte Renault Clio de vierde en vijfde plek innemen.

Top 5 meest populaire modellen in mei:

1. Volkswagen Polo

2. Volkswagen Golf

3. Audi A3

4. Opel Corsa

5. Renault Clio

De markt biedt momenteel mooie kansen, of je nu een Volkswagen zoekt of een Audi fanboy bent. Met de dalende prijzen is het misschien wel het perfecte moment om een tweedehandsje op de kop te tikken. Vergeleken met een paar jaar geleden is een occasion nu gemiddeld 2000 euro goedkoper. Sla je slag beste mensen.

(bron: Autoscout24.nl)

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *