Soms wordt je eraan herinnerd dat de wereld een compleet andere plek is dan het 15 jaar geleden was. De smartphone was net uitgevonden, de economische crisis stond om de hoek en de term Chinese BMW had een hele andere betekenis.

Waar het merk toen zijn uiterste best deed om de Chinese Shuanghuan Sceo tegen te houden, weet het nu de Chinese auto-industrie te omarmen met een geheel eigen BMW 5-serie.

Langer, luxer, lichtgevender

BMW heeft weinig te klagen als het gaat om de verkoopsuccessen in China. Van 2020 tot en met 2022 wist het maar liefst 530.000 exemplaren te verkopen van de 5-serie. Ter vergelijking, in 2022 zijn er in Nederland slechts 313.609 auto’s geregistreerd, van alle merken bij elkaar opgeteld. Het loont dus om de Chinese markt niet te vergeten en dat is precies wat BMW met de nieuwe 5-serie en i5 heeft gedaan.

Voor het eerst krijgt de 5-serie krijgt er een elektrisch familielid bij. Deze krijgen wij in Europa ook, maar in China is deze net zoals de normale 5-serie een stukje langer. BMW weet te melden dat beide modellen specifiek zijn ontwikkelt voor de Chinese markt. Een belangrijk aspect in dat deel van de wereld, is de hoeveelheid beenruimte achterin. De hoeveelheid extra centimeter achterin wordt echter niet gemeld. Dieper onderzoek wijst uit dat de 5-serie 5.06m lang is en de 7-serie 5.39m. Genoeg ruimte om daartussenin nog een model te maken.

BMW 5-serie voor china

De extra centimeters metaal worden daarnaast bekleed in goudkleurige accenten die op de wielen, grill, bumper, spiegel en raamlijn te vinden zijn. Om het geheel af te maken is er nog een exclusief details op de 5-serie voor China. In de Hofmeister kink op de c-stijl, bevindt zich een 5-serie logo dat ook nog eens verlicht is. Het geheel is gecombineerd met diverse soorten interieurlicht, een verlichte grill en een heus lichttapijt dat op de grond schijnt naast de auto. Opvallen doe je dus wel.

BMW 5-serie in hofmeister kink

Entertainment op wielen

Omdat de extra centimeters volledig naar de achterste passagiers gaan, heeft de 5-serie voor China nog een extra feature. Net zoals in de grotere 7-serie en i7, kan er gekozen worden voor een extra scherm voor de achterste passagiers. Dat klinkt opzich niet zo bijzonder, er zijn immers meer auto’s die schermen achterin hebben. Echter is die van de 5-serie bijna ter formaat van je televisie in de woonkamer. Maar liefst 31,3 inch aan 8K resolutie in combinatie met een Bower & Wilkins Diamond Surround Sound System, zorgt ervoor dat je nooit meer de achterbank wilt verlaten.

BMW 5-serie interieur
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *