Chevrolet Camaro ZL1 1LE 2018

Chevrolet heeft onlangs het 1LE-pakket voorgesteld voor de Camaro ZL1. Later dit jaar start de verkoop in de Verenigde Staten. De prijzen zijn nog niet vrijgegeven.

Achtcilinder met 650 pk

De Amerikaanse fabrikant greep de NASCAR-seizoensopener in Daytona aan voor de onthulling van de Camaro ZL1 1LE. Komende zondag start de eerste race van het seizoen, maar er is nu al veel te beleven.

De Camaro ZL1 1LE wordt aangedreven door een 6.2 liter achtcilinder motor met 650 pk aan vermogen. Het maximumkoppel bedraagt maar liefst 868 Newtonmeter. 

Ondanks deze indrukwekkende cijfers, is handmatig schakelen van toepassing. De krachtbron is namelijk altijd gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak.

Lichter dan ZL1

Ten opzichte van de reguliere Camaro ZL1, zorgt het 1LE-pakket voor een gewichtsbesparing van in totaal 27 kg. Dit is te danken aan het gebruik van lichtere wielen en dempers, maar ook een ander glassoort voor de achterruit leverde hieraan een bijdrage.

Gigantische achterspoiler

Het 1LE-pakket zorgt voor een nóg agressievere uitstraling. Hiermee bedoelen we nadrukkelijk de gigantische koolstofvezel-achterspoiler en twee dubbele uitlaateindstukken. Ook vallen de ZL1-badges op, die je onder meer terugziet op de grille, motorkap en achterbumper.

De standaarduitrusting omvat onder meer een Bose-audiosysteem, verwarmbaar stuurwiel, voorstoelen met warmte- en ventilatiefunctie en automatische twee-zone climate control. 

Categorieën