#autopilotwhopper

Burger King is in Amerika een opmerkelijke reclamecampagne begonnen. Onder de hashtag #autopilotwhopper drijven ze de spot met een ander bekend Amerikaans merk: Tesla.

Stopbord

Het begon allemaal toen er op sociale media filmpjes verschenen van automobilisten die merkten dat hun Tesla zich vreemd ging gedragen in de buurt van vestigingen van Burger King. Als de Autopilot van de Tesla ingeschakeld is, dan ging de Tesla in de buurt van een Burger King steeds langzamer rijden, tot hij vlak bij het restaurant compleet tot stilstand kwam.

Al snel kwamen mensen er achter wat er aan de hand was: om semi-autonoom te kunnen rijden, leest de Tesla alle verkeersborden langs de weg en reageert hierop. Al eerder is kritiek geweest op deze technologie van Tesla, omdat hij nog vaak de fout in gaat. Ook dit keer blijkt de techniek van Tesla verre van feilloos te werken. Wat is er namelijk aan de hand?

Buiten de restaurants van Burger King staan grote reclameborden met het logo van de fastfoodketen, om zo hongerige automobilisten over te halen te stoppen voor een Whopper. Tesla herkent in deze borden geen reclame, maar een stopbord. En omdat de Tesla een stopbord ziet, remt hij af om net voor het bord te stoppen.

Gratis Whopper

De falende techniek van Tesla was voor Burger King inspiratie voor een bijzondere actie. Op Youtube verscheen een filmpje, waarin automobilisten met een Tesla wordt opgeroepen om hun Tesla op Autopilot te zetten en vervolgens langs een Burger King te rijden. Als ze vervolgens filmen dat de Tesla stopt voor het reclamebord  en dit filmpje op social media zetten, dan krijgen ze van Burger King een gratis Whopper.

Kijk maar:

“Slimme auto’s zijn slim genoeg om te stoppen voor een Whopper,” zo spot Burger King in het filmpje. “De technologie weet waar jij behoefte aan hebt.”

Tesla is er al vaker op gewezen dat hun claims over autonoom rijden niet overeen komen met de intelligentie van Tesla’s technologie. Het is natuurlijk erg gevaarlijk dat een auto ineens stopt omdat hij een reclamebord aanziet als stopbord. Misschien dat deze campagne van Burger King Tesla kan overhalen hun techniek te verbeteren.

Voor zover wij weten, geldt de actie helaas niet voor Nederland. Mocht je zelf een filmpje hebben gemaakt van jouw Tesla die zelfstandig stopt voor een bord van Burger King, dan horen we graag van je.

En kunnen we het daarna even hebben over wat die meneer uit het filmpje gedaan heeft met het stuur van zijn Tesla?

Categorieën