UPDATE 29-11: De Brussels Motor Show voor 2022 is afgelast! Lees hier hoe, wat en waarom Het Salon is afgelast.

De Brussels Motor Show gaat in 2022 weer ‘gewoon’ door. Vorig jaar is de Brussels Motor Show afgelast vanwege de Corona pandemie. Aankomende editie van Het Autosalon (zoals de Belgen de show noemen) zal hierdoor de 99e editie worden. Een jaartje extra wachten tot het grote feest dus. Toch zijn er nu ook al meerdere redenen om een bezoekje te brengen aan onze Zuiderburen.

Lekker dichtbij

In tegenstelling tot de afgelopen IAA in München, is de Brussels Motorshow voor veel Nederlanders relatief eenvoudig te bereiken. Ondanks ons niet al te bescheiden vervoer in de vorm van de Lexus LS 500H, duurt de reis naar de IAA alsnog een dikke 7 uur. Terwijl de reistijd Utrecht-Brussel een kleine twee uur in beslag neemt. Daarnaast is Brussel eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer.

Baic komt bekendheid genereren

Nieuw, Nieuw, Nieuw

Directeur van de Brussels Motor Show, Pierre Lalmand, geeft aan dat de technologische ontwikkelingen sinds de laatste editie van 2020 erg snel zijn gegaan. Bezoekers kunnen hierdoor genieten van veel nieuwe modellen, nieuwe technologieën, maar zijn er ook veel nieuwe spelers op de markt gekomen, met name vanuit de Chinese hoek. Nieuw op Het Salon zijn bijvoorbeeld Baic en Aiways. Beide merken brengen betaalbare elektrische auto’s op de markt.

Veel aanbod

Met meer dan 50 vertegenwoordigde merken die zich richten op personenauto’s en licht transport, kent de 2022 editie van de Brussels Motor Show het grootste aanbod ooit. Tijdens de vorige editie, waren er namelijk ‘maar’ 39 verschillende merken aanwezig.
Toch zal de Brussels Motorshow het in 2022 moeten stellen zonder D’Ieteren. Door het ontbreken van de Belgische ’tegenhanger’ van PON, zullen Audi, Seat, Skoda en Volkswagen niet aanwezig zijn. Dit geldt ook voor het ‘Motorsalon‘. Enkele dagen bracht de organisator namelijk naar buiten dat motorfietsen deze editie zullen ontbreken op Het Salon.
Toch is er ook goed nieuws! Dacia komt. Evenals Stellantis. Die laatste was tijdens de IAA nog de grote afwezige, maar komt dus wel naar de Brussels Motor Show.

Stellantis wel aanwezig in Brussel

De voorlopige lijst van 2022:

Abarth, Aiways, Alfa Romeo, Alpina, Alpine, Aston Martin, BAIC, Bentley, BESTUNE, BMW, Cadillac
Citroën, Corvette, Cupra, Dacia, DFSK, DS, FAW, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Jeep, Kia,
Lamborghini, LEVC, Lexus, Lotus, Maserati, Maxus, McLaren, Mercedes-Benz, MG, MINI, Nissan,
Opel, Peugeot, Polestar, Renault, Rolls-Royce, SERES, Shelby, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota,
Tropos.
Dit kan nog verder oplopen, omdat de inschrijving nog niet is gesloten.

Ook Aiways zal aanwezig zijn

Informatie

De Brussels Motor Show zal plaatsvinden van 14 tot 23 januari. Voor het ‘gewone’ publiek zullen deze openen vanaf de 15e, omdat 14 januari de officiële persdag is. Parkeerkosten liggen rond de €10,- en het ticket zelf is €15,- voor volwassenen.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *