Brussels_Motor_Show

Slecht nieuws! Dacia komt niet naar de Brussels Motor Show. Sterker nog: de Brussels Motor Show 2022 is volledig afgelast. In een officieel statement brengt organisator FEBIAC het volgende naar buiten: “FEBIAC en al haar leden hebben unaniem beslist om het Autosalon te verplaatsen van Brussel naar alle concessiehouders in het land”.

We kunnen de nieuwe Kia Ceed GT-line dus niet in Brussel bewonderen

Pourquoi?

Uiteraard is het waarom van niet door laten gaan van de Brussels Motor Show vrij eenvoudig te verklaren. Op dit moment de situatie rondom het Corona-virus aan het verslechteren. Gevolg hiervan is dat de organisatie het niet verantwoord vindt om de Brussels Motor Show door te laten gaan. In België gelden namelijk ook strenge maatregelen. Waaronder het dragen van een mondkapje in binnenruimtes, 1,5 meter afstand bewaren, en het advies van de overheid om groepen zo klein mogelijk te houden. Gevolg is dat de organisatie meent niet de juiste ervaring aan de bezoeker mee kan geven.

Peugeot e-208 GT
Ook de eerste grote beurs voor Stellantis gaat niet door

En nu?

Ondanks het niet doorgaan van het Salon zelf is er – zeker voor onze Belgische vrienden – nog ruimte om nieuwe modellen aan het publiek voor te stellen. Zoals eerder aangegeven verhuist het Salon naar alle concessiehouders. Oftewel importeurs en dealers mogen naar eigen inzicht op locatie het publiek kennis laten maken met de nieuwste modellen. Op deze manier is het voor onze zuiderburen alsnog mogelijk gebruik te maken van de alom bekende Salon kortingen, die normaal een flinke boost geven aan de Belgische verkoopcijfers. Verder is de organisatie bezig met het uitrollen van een digitaal platform, AskOTO, “dat antwoord zal bieden op alle vragen van automobilisten en motorrijders”. Hoe dat digitale platform dan precies vorm krijgt is nog niet helemaal duidelijk, met name omdat er nog over online te vinden is.

Gelukkig hebben wij de Dacia Sandero rijtest nog

De toekomst

Het Salon van 2022 zou de 99e editie worden. In 2023 zou het dus groot feest zijn tijdens de honderste editie. Hoe de editie van 2023 er voor nu uit gaat zien, is nog niet bekend. De FEBIAC laat stiekem een beetje doorschemeren dat zij de Brussels Motor Show van 2023 toch als jubileum editie zien. In de officiële verklaring laten zij namelijk weten ons op de hoogte te houden over de honderste editie van januari 2023. Wordt vervolgd dus!

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *