Bentley Bentayga Plug-In

Waar 2021 over het algemeen gezien kan worden als een zeer slecht jaar voor de auto-industrie, weet Bentley doodleuk een nieuw winstrecord neer te zetten.Om dit even in context te zetten, in 2021 werden er in Nederland 322.831 nieuwe auto’s geregistreerd, het minste sinds het jaar 1967.

Een goed jaar om rijk te zijn

Dat het grofst van deze verkoop klap valt in de goedkopere klasses zal niet verbazingwekkend zijn. Bijna ieder merk (behalve Kia) wist minder auto’s te verkopen in 2021 dan het jaar daarvoor. Echter ligt dit voor de duurdere merken net even anders. Niet alleen Bentley maar ook Lamborghini en Porsche verkochten vorig jaar meer modellen dan in 2020. Bentley heeft het echter wel heel bont gemaakt, want zij verdubbelen bijna hun winstrecord van 2015 naar 325 miljoen pond in 2021.

Door in totaal 14.659 exemplaren wereldwijd te verkopen wist het een absoluut record neer te zetten Een groot deel van dit succes is te verklaren aan de uiterst succesvolle Bentley Bentayga. Deze opper-SUV wist vele nieuwe klanten te lokken naar het prestigieuze Britse merk. In Nederland was de Bentley Bentayga opvallend genoeg niet het meest succesvolle model. Deze eer ging naar de Bentley Continental met 42 geregistreerde exemplaren tegenover de Bentayga’s 31.

Bentley continental Speed W12
Bentley Continental GT Speed W12

Beyond100 plan

Bentley zit momenteel in het tweede jaar van hun Beyond100 plan. Dit plan moet ervoor zorgen dat Bentley rond 2030 volledig CO2 neutraal is. De Bentley Bentayga Hybrid met een accupakket van 17,3 kWh is hier een eerste teken van. In 2030 wilt Bentley zelfs in het geheel afstappen van de brandstof aangedreven motorisering. Vanaf 2025 zal Bentley ieder jaar één nieuw elektrisch model uitbrengen tot 2030. Deze 5 nieuwe modellen zullen vanaf 2030 de gehele Line-up zijn van Bentley. Het merk dat momenteel een V8 en zelfs een W12 nog in zijn portfolio heeft zal hierbij een flinke ommezwaai maken. Echter zal de elektrische aandrijving ongetwijfeld goed passen bij een merk dat comfort en rust in de cabine als topprioriteiten heeft staan.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *