Mercedes-AMG Project One 2017

Voorafgaand aan IAA Frankfurt, dat morgen is geopend voor de pers, heeft Mercedes-AMG de Project One onthuld. Na enkele teasers, is nu vrijwel alles over dit model met Formule 1-techniek bekend.

V6 en vier elektromotoren

De Project One is geboren vanwege het 50-jarig jubileum van AMG, de performancedivisie van Mercedes-Benz. Met dit uitzonderlijke model wordt Formule 1-techniek naar de openbare weg gebracht: de Project One is namelijk straatlegaal.

Net als in de Formule 1, beschikt hij over een 1.6 liter V6-turbomotor (tot 11.000 tpm). Deze werkt nauw samen met vier elektromotoren, waardoor het gezamenlijke vermogen ruim 1.000 pk bedraagt. Schakelen gebeurt via een AMG SpeedShift-achttrapsautomaat, de aandrijving geschiedt over alle vier de wielen via 4Matic+.

Topsnelheid van meer dan 350 km/h

De Mercedes-AMG Project One is in staat 25 elektrische kilometers af te leggen, dankzij de aanwezige lithium-ion batterij. Waar de koper meer geïnteresseerd in zal zijn, zijn natuurlijk de prestaties. De topsnelheid bedraagt meer dan 350 km/h, zoals Mercedes-AMG eerder al heeft laten weten. Voor een sprint van 0-200 km/h heeft de Project One minder dan 6,0 sec. nodig.

Indrukwekkend: het in- en exterieur

Het blijft niet alleen bij indrukwekkende prestaties. Ook het uiterlijk is extreem te noemen. Vanwege de link met de Formule 1, ontdekken we grote luchtinlaten, veel koolstofvezelspoilers en een gigantische diffuser. Een luchthapper bovenop het dak zorgt voor betere motorkoeling, wat fraai overloopt in een haaienvin. De uitlaatpijp is centraal gepositioneerd en de regelbare achterspoiler is van groot formaat. De Project One staat op 19 inch aluminium wielen vóór en 20 inch-exemplaren achter.

Het interieur maakt eveneens indruk. Gele stiknaden houden de Alcantara-bekleding bijeen, en de koolstofvezel elementen vallen ook op. Verder is de Project One voorzien van een op de Formule 1 geïnspireerd stuurwiel met een LED-schakelindicator. Tot slot mag een vrijstaand, 10 inch display niet ontbreken voor de nodige informatie.

Categorieën