Subaru WRX STI Type RA 2018

Speciaal voor de Verenigde Staten, komt Subaru met de WRX STI Type RA en BRZ tS op de proppen. Het gaat om twee gelimiteerde uitvoeringen, waarvan begin 2018 de levering start. Van ieder model produceert Subaru slechts 500 exemplaren.

WRX STI Type RA: meer power

Zowel de WRX STI Type RA als BRZ tS zijn ontwikkeld door Subaru Tecnica International, de autosportafdeling van Subaru. Normaliter beschikt de WRX STI in Amerika over 305 pk, maar dit is licht verhoogd naar 310 pk. Dit is te danken aan het gebruik van sterkere zuigers en aangepaste elektronica. 

Tevens valt het gewicht lager uit door een koolstofvezel dakpaneel en achterspoiler, lichte 19 inch BBS-velgen en het verwijderen van het reservewiel. Uiterlijk is de WRX STI Type RA herkenbaar aan de rode details rondom de grille, en Type RA-badge op de achterklep.

BRZ tS: rijgedrag verder verbeterd

Op motorisch vlak verandert Subaru niets aan de BRZ. Qua rijgedrag zet de tS-variant wél een stap voorwaarts. Zo is ‘ie voorzien van verder verfijnde dempers en V-vormige veerpootbruggen.

Tot slot monteren de Japanners 18 inch lichtgewicht STI-velgen met Michelin Pilot Sport 4-banden. Het exterieur wordt, net als de WRX STI Type RA, versierd met rode accenten op de grille en achterbumper, een koolstofvezel achterspoiler en tS-badge op de kofferklep.

Categorieën