Subaru WRX STI 2018

Subaru laat tijdens de North American International Auto Show (8 t/m 22 januari 2017) pers en publiek kennismaken met de WRX STI voor modeljaar 2018. Het model is zowel vanbinnen als -buiten onder de loep genomen.

Opgefrist front

De WRX STI voor modeljaar 2018 wordt met US-specificaties voorgesteld. Dit betekent dat het uiterlijk en onderhuidse techniek af kan wijken van de Europese versie, die waarschijnlijk binnenkort wordt onthuld.

Subaru voorziet zijn straatlegale rallykanon van een opgefrist front, met onder meer een nieuwe radiator grille en LED-koplampen. Daarnaast wordt hij in Noord-Amerika voor het eerst leverbaar met 19 inch lichtmetalen velgen. Of deze optie ook voor de Europese markt geldt, is nog niet bekend.

Technische verbeteringen

Naast de aangepaste vormgeving, heeft Subaru ook de techniek tegen het licht gehouden. Zo is de elektrische stuurbekrachtiging soepeler dan voorheen, en is de wielophanging geoptimaliseerd voor meer stabiliteit. Ten slotte is de WRX STI uitgerust met een herzien Brembo-remsysteem, dat is te herkennen aan de geel gelakte remklauwen.

Onder de kap huist nog altijd een 2.5 liter viercilinder boxermotor, die gekoppeld is aan een manuele zesversnellingsbak. Het vermogen van de Europese variant bedraagt 300 pk, maar in de Verenigde Staten dien je daar 5 pk bij op te tellen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën