Alfa Romeo Tonale Header

Nadat afgelopen februari de Italianen het doek trokken van de nieuwe SUV: de Tonale, zijn nu ook de prijzen bekend. Instappen bij de Tonale kan vanaf €42.000. Een zeer scherpe prijs, waarmee directe concurrenten als de Audi Q3, BMW X1 en Volvo XC direct een achterstand oplopen. Wat je krijgt voor dat bedrag? Lees het hier!

Een Alfa hoort rood!

De uitvoeringen

In ons artikel van februari staat al een uitgebreide beschrijving van wat Alfa Romeo met de Tonale te bieden heeft. In dit artikel zullen we ons daarom beperken tot de verschillende uitvoeringen en de standaard opties die Alfa Romeo mee geeft. Vanaf de lancering zijn er twee uitvoeringen beschikbaar, beide een hybride. Op een later moment komt Alfa Romeo ook nog met een plug-in hybride van de Tonale. De nu leverbare hybride varianten zijn er als 130 Pk en 160 Pk variant, beide aangedreven door het 1.5T turbo blok.
Binnen deze twee motoriseringen kiest Alfa Romeo voor verschillende uitrustingsniveau’s. Voor de 130 Pk variant zijn dit de Super (€42.000), Sprint (€44.500) en de Edizone Speciale (€46.080). Voor de 160 Pk variant zijn dit de Edizine Speciale (€48.080), Ti (€49.000) en de Veloce (€51.500).
Van al deze uitvoeringen is de Edizone Speciale een speciale editie die enkel voor de eerste serie gereserveerd is.

De blauwe en groene Tonale mogen er echter ook zijn!

De opties

Qua opties pakt Alfa Romeo voor de Tonale flink uit. Als eerste is daar natuurlijk de bijzondere NFT-techniek. Die er voor zorgt dat de volledige historie van het voertuig gekoppeld is aan een versleuteld certificaat. Verder is de Tonale standaard(!) voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen. LED-achterlichten en LED-dagrijverlichting. Voor die priemende driedelige LED-koplamp zal echter helaas bijbetaald moeten worden voor wie kiest voor de standaarduitrusting. Iets wat eveneens lijkt te ontbreken bij de standaardopties is airco of climate control, beide worden namelijk niet genoemd. Een gemiste kans, zeker in 2022, waar airco eigenlijk niet mag ontbreken in het standaardpakket. Wat dan gelukkig wel weer standaard is, zijn cruise control, licht- en regensensor en een grootlicht assistent. Standaard is de Tonale ook voorzien van een 10,25 inch TFT display en meerdere veiligheidssystemen.

Deze priemende lampen helaas niet standaard!

Zaken als verkeersbord herkenning en en rijbaan-assistentie zijn eveneens aanwezig. Hetzelfde geldt voor de verplichte veiligheidssystemen zoals Forward Collision Warning en Emergency City Braking. Deze systemen waarschuwen bij een eventuele aanrijding, waarbij de laatste de auto zelfs volledig stil zet bij lagere snelheden. Voor wie dat wil kan de systemen verder uitbreiden, waardoor de Tonale in staat is om level 2 autonoom te rijden.
Vanaf juni staat de Tonale bij de dealer, waarbij later dit jaar de plug-in hybride wordt verwacht. Die laatste heeft volgens Alfa Romeo een elektrisch bereik tot 80 kilometer.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *