Ben je werkzaam als timmerman, hovenier of bijvoorbeeld als logistiek partner van opdrachtgevers? Een zakelijke auto, zoals een grote bus of bijvoorbeeld vrachtwagen, mag in dat geval niet ontbreken op je balans. Bij de aanschaf van zakelijke voertuigen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld voor de investering in een bedrijfswagen, of sluit je een contract af middels financial lease? Dat laatste biedt het voordeel dat je geen groot startkapitaal nodig hebt om te kunnen starten met je onderneming. In beide gevallen is de bedrijfswagen of vrachtwagen verzekeren noodzakelijk. Waarop moet je letten bij het afsluiten van een zakelijke verzekering? In dit artikel lees je er meer over. 

Zelf een vrachtwagen- of autoverzekering zakelijk afsluiten 
Een autoverzekering zakelijk afsluiten lijkt in veel op het afsluiten van de verzekering voor je private voertuig. Je hebt de keuze uit drie soorten verzekeringen: de WA-verzekering, ook wel basisverzekering genoemd, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk zakelijk autoverzekering. Voor een vrachtwagenverzekering geldt hetzelfde, ook deze wordt in drie varianten aangeboden. 

Wat in jouw situatie de beste keuze is, hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je de zakelijke auto dagelijks parkeert. Staat deze op een afgesloten terrein, of op een publieke parkeerplaats? In het laatste geval is het risico op een inbraak relatief groot. Mede doordat bedrijfswagens al jaren een geliefd doelwit zijn bij criminelen. Dat geldt in het bijzonder voor de bedrijfsbusjes van timmer- en bijvoorbeeld loodgietersbedrijven. Ze zijn veelal gevuld met luxe, dure gereedschappen en materialen. Ook is de kans op ruitschade, stormschade en bijvoorbeeld hagelschade groter op een publiek parkeerterrein. 

Verschillende aanvullende verzekeringen voor zakelijke voertuigen 
Wanneer je een keuze gemaakt hebt, kun je de dekking van je verzekering aanvullen met een rechtsbijstand- en inzittendenverzekering. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische hulp in het geval dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Het is prettig om hierbij ondersteund te worden door een jurist of advocaat, daar de gevolgen groot kunnen zijn als je als verantwoordelijke voor het ongeval wordt aangewezen. 

Met een inzittendenverzekering wordt schade aan inzittenden, veelal letselschade, vergoed bij een ongeval. Wanneer je voornamelijk alleen in de bedrijfswagen zit, is het afsluiten van deze aanvullende verzekering vaak niet nodig. Houd er rekening mee dat schade tijdens een betaald personenvervoer niet vergoed wordt door de basisverzekering, noch door deze aanvullende verzekeringen. 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *