In deze column, interview ik een liefhebber over zijn of haar trots. Vandaag is het de beurt aan Joey van Wilpen, die samen met zijn vriendin en twee zoons in Lelystad woont. In het dagelijks leven werkt Joey als Technical Solution Architect binnen de Microsoft Dynamics wereld en is van jongs af aan al gek op auto’s van de VAG (Volkswagen Audi Groep). Dagelijks rijdt hij in een Seat Ateca maar zijn passie ligt bij zijn unieke Audi A3.  

Waarom nou deze auto?

Het begon met een “simpele” Volkswagen Golf, die al snel werd opgevolgd door een Audi A4. Een wat ouder model (2001), maar zo leuk ! Met spijt heb ik die toen weg gedaan, hij stond teveel stil. Toen ik begin dit jaar mijn Seat Ateca kreeg, had ik nog steeds in mijn hoofd zitten dat ik toch weer een Audi wilde. Ik wist eigenlijk ook al precies wat ik zocht, een A3 (8PA) S-Line met zoveel mogelijk opties. Na een tijd verschillende advertenties te hebben bekeken kreeg ik op een avond een mailtje van “Via Bovag” dat er in Rijsbergen een Audi te koop stond. Gelijk maar gebeld en ik kon er dezelfde avond nog terecht. Dus gelijk in de auto gestapt en die kant op gereden. En ja, dat was hem…

Het begon als een Audi A3 – Daytona Grey, maar het groeide al snel uit tot een project. Van jongs af aan droomde ik er van om een auto te maken zoals ik hem wil! En nu ben ik daar mee bezig.

Hetgeen wat ik als eerste heb aangepast is de uitlaat, ik wilde een lekker sportief geluid. Daarna ben ik verder gegaan met de grill en het verwijderen van de logo’s, want ik wilde de Audi A3 graag wrappen. Op advies van vrienden uitgekomen bij Duke Design, waar ik met een kleur aan kwam die ze me sterk afraden. Erg jammer, gelukkig kwamen ze met een nog gaver alternatief.  

Eigenlijk wilde ik de velgen pas na de zomer vervangen door een andere set. Maar na het wrappen van de auto begon het toch wel te kietelen. Dus toen besloot ik om de velgen naar voren te schuiven. Na het monteren van de nieuwe velgen waren de remklauwen amper zichtbaar, dus de remklauwen ook maar laten verven. En ik ben zelf super enthousiast over het eindresultaat.

Wat betekent de auto voor jou in één woord?

Plezier. Zowel het rijden als het verder modificeren van de auto.

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt in de auto?

Enkele weken geleden reed ik op de snelweg en kreeg een berichtje op Instagram (netjes op mijn lockscreen, dus telefoon niet aangeraakt!). In het berichtje stond: “Wij rijden je steeds voorbij”. Dat was erg leuk, ze vonden de auto leuk en het geluid van de uitlaat konden ook zij van genieten.  

Zou je iets graag anders zien aan je auto?

Nog zoveel, maar voor nu staan deze aanpassingen in de agenda:
– Chiptuning (stage 1)
– Verlagen
– Geventileerde schrijven
– Interieur verlichting naar led
– Dynamische spiegelverlichting

En tja, aangezien het een project is, komt er vast nog meer bij, haha.

Wat wordt je volgende auto?   

Ik hou het voorlopig lekker bij deze Audi A3, aangezien ik hiernaast ook nog een Ateca heb. Maar wellicht in de toekomst toch maar eens kijken voor een S3 of een A5.

Wil jij ook vertellen over jouw passie? Mail dan naar redactie@dagelijksauto.nl