2020 Mercedes AMG GT-R

Wat voor velen een jongensdroom is, is voor sommige realiteit. Sinds kleins af aan houdt Driekus al van gas geven, snelheid en adrenaline. Dat is waar hij van kan genieten. Hoe gaaf is dat, rondscheuren met een onwijs gave en sportwagen die je bijna nooit tegenkomt op de weg. Welke dan precies? Een 2020 Mercedes AMG GT-R met een 585 pk sterke V8, gewrapped in een unieke matzwarte livery met gele accenten. Een unieke verschijning met een waanzinnig geluid.

2020 Mercedes AMG GT-R

Waarom nou deze auto?

Snelheid en liefde voor het merk. Ik wist precies wat ik wilde en ben gewoon verliefd op deze auto geworden. Goed voor 585 pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 3.5 seconden geeft het elke keer weer een kick om het gaspedaal in te trappen. Het is echt een beest van een auto! Waar mogelijk rij ik graag rally’s en toertochten mee om lekker kilometers te maken met de auto.

2020 Mercedes AMG GT-R

Wat betekend de auto voor jou in één woord?

Adrenaline!

2020 Mercedes AMG GT-R

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt in de auto?

Nou een tijdje terug reden we in Duitsland om de topsnelheid uit te proberen. Leuk natuurlijk, want daar is hij voor gemaakt: Gas geven op de Duitse “ Autobahn” . Helaas hadden we onderweg toch even een schrik moment. Toen we met 280 km/u over de linkerbaan scheurde kwam er plotseling een auto die zonder knipperlicht invoegde op onze rijstrook. Snel uitwijken dus, wat nog net ging. Al zijwaarts gingen we door de bocht, doodeng!

2020 Mercedes AMG GT-R


Zou je iets graag anders zien aan je auto?

585 pk klinkt misschien als veel vermogen, maar alles went. Binnenkort gaan we de auto in ieder geval op de rollerbank zetten en hem laten chip-tunen. Naar verwachting stijgt het motorvermogen dan richting de 660 tot 680 pk. Gelukkig is de auto wel gemaakt om zoveel vermogen op de weg te krijgen (en te houden natuurlijk), we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!

2020 Mercedes AMG GT-R

Wat wordt je volgende auto?           

Ondanks de liefde voor dit model zijn we rustig aan het rondkijken voor een Lamborghini. Misschien dat we kiezen voor meer ruimte en gaan kijken naar een Lamborghini Urus of juist een wat sportieve auto willen, dan gaan we kijken naar een Hurucan. Die is vanwege zijn vierwielaandrijving nog sneller in de bochten dan de Mercedes AMG GT-R (achterwielaandrijving). Voor nu nog even lekker genieten van dit machtige apparaat!

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *