Audi SQ2 2017

Audi werkt momenteel aan de toekomstige SQ2, en onze spionagefotograaf kan het bewijzen door middel van vers beeldmateriaal. Na de bereikbare versies van de Q2, die in maart dit jaar op de Autosalon van Genève werden voorgesteld, volgt in 2017 de sportieve SQ2. De ontwikkeling bevindt zich in een vergevorderd stadium, aangezien camouflage ontbreekt.

Herkenbaar aan twee dubbele uitlaten

Hoogstwaarschijnlijk gaat het bij het gespotte prototype om de techniek van de komende SQ2. Het bumperwerk komt namelijk geheel overeen met de reguliere Q2, al is dit exemplaar wél voorzien van twee dubbele uitlaatsierstukken. De aanwezigheid hiervan bevestigd, dat we wel degelijk te maken hebben met de Audi SQ2.

De productieversie wordt uiteraard voorzien van een sportiever uiterlijk. Denk onder meer aan gespierde bumpers, sportvelgen en diverse S-badges. 

Zelfde turbomotor als S3

Volgens buitenlandse media ontvangt de SQ2 dezelfde 2.0 liter TFSI-turbomotor als de S3. Dit betekent een vermogen van 310 pk en 400 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt naar verluidt 250 km/h, en de sprint van 0 tot 100 km/h neemt ongeveer 5,0 seconden in beslag.

Debuut

Waar en wanneer Audi de SQ2 voorstelt is nog onduidelijk. Als we het Britse Auto Express mogen geloven, staat het model in 2018 pas in de showroom. Echter, lijkt ons het meest logisch dat de onthulling voor volgend jaar gepland staat. 

Categorieën