Mini Countryman 2017

De ontwikkeling van de nieuwe generatie Mini Countryman bevindt zich in een vergevorderd stadium, ook al is het prototype nog voorzien van veel camouflage. Onze spionagefotograaf spotte onlangs rondom de Nürburgring een prototype van deze avontuurlijke Mini.

Naar Autosalon van Parijs 2016

Vanwege het feit dat de tests zo goed als klaar zijn, laat de onthulling niet lang meer op zich wachten. Volgens andere media stelt Mini de nieuwe Countryman voor op de Autosalon van Parijs, dat in oktober dit jaar plaatsvindt.

Designkenmerken van Clubman

Zoals op onderstaande spionagebeelden is te zien, ontvangt de nieuwe Countryman designkenmerken van de eveneens moderne Clubman. Vergeleken met zijn voorganger, heeft de nieuwe versie ietwat kleinere koplampen en een opnieuw ontworpen voorbumper. De radiator grille blijft naar verluidt onveranderd: de trapeziumstijl blijft behouden.

Motorisering

De motorisering voor de nieuwe Countryman zal niet onbekend zijn. Mini biedt het model naar verwachting aan met driecilinder benzine- en viercilinder dieselmotoren. Qua transmissies kan de klant kiezen voor een handgeschakelde zesversnellingsbak of achttraps Steptronic-automaat.

Categorieën